FINAL SIX BARCELONA Domaćin osvojio broncu, Perrone odvukao Barcelonetu do pobjede protiv Juga

Subota, 30. svibnja 2015. 19:21 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Susret za 3. mjesto: Jug CO - CN Barceloneta 12:14 (5:3, 3:5, 1:3, 3:2).

Final Six vaterpolske Lige prvaka - susret za 3. mjesto

JUG CO - CN BARCELONETA 12:14 (5:3, 3:5, 1:3, 3:2)

Otvoreni bazen Bernat Picornell. Gledatelja 1.500

Suci: Sergej Naumov (Rusija) i Adrian Alexandrescu (Rumunjska). Delegati: Stefan Bottlik (Slovačka) i Dejan Perišić (Srbija)

JUG CO: Bijač, Macan, Bošković 2, Janović 1 (1), Younger 1, Fatović, Marković, Bušlje 1, Visković, Ivanković 1, Bicari 2, Obradović 4, Popadić-Batina

CN BARCELONETA: Pinedo, Sziranyi, Perrone 4, Oneto, Espanol 2 (1), Minguell, Roca, Echenique 3, Ubović 3, Fernandez 1, Escribano 1, Tahull, Linares

Igrač više: Jug CO 13 (9) CN Barceloneta 13 (7)

Peterci: Jug CO 1 (1) CN Barceloneta 1 (1)

Tri isključenja: Espanol (17), Macan (25), Oneto (27), Roca (30)

Isključenje s pravom zamjene: Janović (30)

Susret za treće mjesto i jednima i drugima stigao je nakon minimalnih poraza u polufinalnim ogledima. Jug je bio poražen od Primorja, Barceloneta od Pro Recca u susretima u kojima su imali svoje šanse. Jug je kontra Riječana vodio dvadeset minuta, Barceloneta je triput u utakmici protiv talijanske velesile imala po dva gola prednosti. Barceloneti bi eventualna pobjeda protiv Juga poslužila kao svojevrsna utjeha u obliku medalje, budući je lani osvojila naslov europskog prvaka.

Domaćin je kao i u prethodna dva nastupa na Final Sixu prvi došao u vodstvo. Bušlje je skrivio peterac kojeg je mirno realizirao Espanyopl. Vratar Pinedo s druge se strane iskazao dvjema obranama u prvih minutu i pol Youngeru i Janoviću nakon isključenja Roce. Unatoč tome Dubrovčani su izjednačili golom Youngera u trećoj minuti. Međutim, Jug nije dugo izdržao u egalu, svega pola minute nakon dobrog Youngerovog poteza zabio je Ubović nakon što su suci u svega pet sekundi svirali dva kontraprekršaja. Prvo Barceloneti, potom i Jugu napadu pa je Ubović bio ostao sam ispred Bijača.

Do isteka četvrte minute rezultat je bio 2:2. Bilo je tome tako nakon prvog Juguovog peterca kojeg je skrivio Oneto a zabio Paulo Obradović. Jug je potom poveo, Bušlje se nakon izbačaja Espanyola našao na dva metra pri uplivavanju, uspio je potom loptu ugurati iza leđa Pineda. Problemi za Barcelonetu nastavili su se, nakon isključenja Ubović je prerano ušao u igru pa je morao izaći i Sziranyi. Usto, bio je za Jug dosuđen i peterac kojeg realizira Janović.Do kraja prvog perioda koji se zbog silbnih prekida igre bio odužio golove su još postizali Perrone za 4:3 poslje isključenja Macana i Bošković, bio je to peti Jugov gol, također u igri s igračem više (Tahull).

Trebalo je Kataloncima stići rezultat. Početno vodstvo nije značilo previše pa su krenuli golovima Echeniquea nakon Obradovićevog isključenja odnosno Perronea izvana i iz igre. Jug je ponovno bio u vodstvu početkom 11. minute, Bošković je zabio nakon drugog izbačaja Oneta. Jug je do tada imao omjer igrača više 4-5 no Barceloneta se držala na krilima Perroena koji još jednom neobranjivo zabija izvana (6:6).

Na isti je način svoj drugi pogodak u 12. minuti postigao Paulo Obradović nastavivši sjajan niz u igri s igračem više. Do odlaska na poluvrijeme Barceloneta je još dvaput izjednačila. Prvo je Echenique pogodio iz igre a zatim je Espanol zabio nakon isključenja Pave Markovića. Prethodno je zakratko Jug u prednost doveo Bicari.

Barceloneta je na samom početku drugog poluvremena ostala bez Alberta Espanola zbog trećeg isključenja, no na novi gol se u dotad vrlo efikasnoj utakmici čekalo sve do 20. minute i trećeg pogotka Echeniquea, nerješive enigme za Bijača izvana. Tek je tada Jug probao odigrati loptu za centra no Youngerov pokušaj obranio je Pinedo. Nije se dogodilo Barcelonetino odvajanje na dva pogotka viška u 22. minuti pošto su udarciFernandeza i Echeniquea završili na stativama.

Dubrovčani preko Ivankovića stavljaju na 9:9, šesti je to bio pogodak sastava Vjeke Kobeščaka s igračem više (Minguell). Ipak, domaćin je golovima Ubovića i Escribana uz Pinedovu obranu Macanova udarca na posljednji predah otišao s 11:9.

Bilo je i to domaćinu dovoljno da na kraju uzme treće mjesto, a prednost je na početku posljednjeg perioda još povećao Fernandez. Stvari je kozmetički smanjio Bicari svojim drugim golom, nada da Jug može stići domaće vodstvo od tri gola postupno je počela nestajati od 27. nminute kada nisu iskoristili treće isključenje Oneta.

Ipak, tinjala je do kraja budući da je Obradović s dva gola uspio Jug održati na prikljućku od jednog gola na ulasku u posljednju minutu susreta. Tada je Ubović otklonio sve dvojbe oko pobjednika golom za konačnih 14:12 i brončanu medalju domaćina završnog turnira.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.