Wimbledon: Marin Čilić prošao u četvrtfinale, Andy Murray prejak za Ivu Karlovića

Ponedjeljak, 06. srpnja 2015. 19:41 Napisao/la  SC

Wimbledon, osmina finala: Marin Čilić (Hrv/9) - Denis Kudla (SAD) 6:4, 4:6, 6:3, 7:5, Ivo Karlović (Hrv/23) - Andy Murray (VB/4) 6:7, 4:6, 7:5, 4:6

Marin Čilić je uspio, Ivo Karlović nije pri ulasku u četvrtfinale trećeg ovosezonskog Grand Slam turnira u engleskom Wimbledonu. Najstariji teniski turnir na svijetu ostao je bez 36- godišnjeg diva sa Šalate nakon što ga je u osmini finala izbacio domaći tenisač Andy Murray. Trebalo se igrati tri sata i tri minute da bi Karlović pokleknuo s 3:1 u setovima. Ne može se reći da hrvatski tenisač nije imao svojih prilika, posebice u prvom setu kada je u tie-breaku imao vodstvo od 3:2 i dva servisa. Prilike je bilo i u 4. setu, velik broj neforsiranih pogrešaka u ključnim trenucima susret su odnjele na Murrayjevu stranu. Britanski je tenisač tako slavio i u šestom međusobnom dvoboju protiv Karlovića.

Prvi je set trajao sat vremena, Murray ga je dakle slomio u trinaestoj igri s 9:7. Na samom početku drugog seta Karlović gubi servis kojega kasnije ne može vratiti, dok je u trećem Murray ispustio svoju servis igru uoči tie-breaka. Karloviću nije bilo dovoljno 29 ispaljenih as-servisa, Murray će tako u četvrtfinalu igrati protiv kanadskog tenisača češkog podrijetla Vaceka Pospisila koji se vratio nakon 0:2 u setovima protiv srpskog predstavnika Viktora Troickog.

Čilićeva pobjeda u najavama susreta protiv Denisa Kudle, 105. tenisača svijeta bila je manje-više očekivana. Ipak, Kudla je pokazao izrazitu žilavost i u prethodna tri susreta na Wimbledonu ove godine u kojima je redovno na terenu provodio po tri sata. Kudla je tako nakon pobjeda protiv Giralda, Nishikorija (bez borbe) i Souse morao stisnuti ruku Čiliću. U prva dva seta obojica su po jednom gubila servis, u trećem se Čilić odvojio tek na kraju, kao i u posljednjem. Igra živaca sretno je završila za međugorskog tenisača koji se tako plasirao među osam najboljih na Wimbledonu.

Wimbledon, osmina finala: Marin Čilić (Hrv/9) - Denis Kudla (SAD) 6:4, 4:6, 6:3, 7:5, Ivo Karlović (Hrv/23) - Andy Murray (VB/4) 6:7, 4:6, 7:5, 4:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.