Wimbledon: Dvojica Hrvata u drugom tjednu, Čilić svladao Isnera, Karlović bolji od Tsonge u 3. kolu

Subota, 04. srpnja 2015. 20:25 Napisao/la  SC

U osmini finala Ivo Karlović igrat će s domaćim predstavnikom Andyjem Murrayom dok Marina Čilića čeka Amerikanac Denis Kudla. Svi mečevi igraju se u ponedjeljak

Ivo Karlović i Marin Čilić dva su hrvatska prdstavnika u drugom tjednu, odnosno u osmini finala trećeg ovosezonskog Grand Slam turnira u Wimbledonu. Čilić je na terenu broj 1 bio samo dvanaest minuta, valjalo mu je dovršiti posao kod rezultata 10:10 i u petom setu protiv Johna Isnera. To je učinio brzo, peti je set završio rezultatom 12:10 za hrvatskog tenisača koji će se u osmini finala susresti s Denisom Kudlom, 105. igračem svijeta.

Ivo Karlović je također nastavio bombardirati suparnike na terenima All England Cluba. Ovaj put je slavio iako u cijelom meču nije napravio niti jedan break, ali je zato fenomenalno odigrao sve tie-breakove.
 
Jedinu break-loptu u prvom setu imao je Karlović, no Tsonga se izvukao sjajnim servisom. Ipak, Francuzu nije bilo spasa u tie-breaku u kojem ga je Div sa Šalate nadigrao sa 7:3.
 
Drugi set dobio je Tsonga tako što je iskoristio jedini Karlovićev loš servis-gem u cijelom meču. U petom gemu drugog seta iskoristio je svoju jedinu break-loptu i potom bez problema sačuvao prednost.
 
Karlović je i u trećem setu propustio jednu-break-loptu, prije nego što je Tsongu razbio u tie-breaku sa 7:2. U četvrtom setu su oba tenisača sigurno čuvala svoj servis, Karlović je bio bliži breaku, a sjajnu igru okrunio je osvajanjem i trećeg tie-breaka u kojem je slavio s 11:9 nakon što je spasio dvije set-lopte.

Karlović je i u trećem meču na Wimbledonu odservirao više od 40 asova. Protiv Tsonge ih je imao 41 uz 90 posto osvojenih poena nakon prvog servisa. Na drugi servis osvajao je 66 posto poena, a meč je završio s 83 winnera, 31 više od suparnika.

U osmini finala igrat će protiv domaćeg tenisača Andyja Murraya.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.