ROLAND GARROS

Stan Wawrinka bolji od Novaka Đokovića

Nedjelja, 07. lipnja 2015. 18:50 Napisao/la  SC

 Finale: Stanislas Wawrinka (Švi) - Novak Đoković (Srb) 4:6, 6:4, 6:3, 6:4

Stanislas Wawrinka osvojio je Roland Garros pobjedom protiv Novaka Đokovića sa 4:6, 6:4, 6:3, 6:4. Đoković, koji je u četvrtfinalu pregazio deveterostrukog osvajača turnira Rafaela Nadala, lov na jedini Grand Slam naslov koji mu nedostaje započeo je fantastično. Dominirao je u izmjenama i u sedmom gemu je bez izgubljenog poena oduzeo servis Švicarcu. Potom je spasio break-loptu, prvu Wawrinkinu u meču, i osvojio prvi set.

Wawrinka je u drugom setu puno bolje zaigrao. Počeo je pogađati i iz bekenda i iz forhenda, povećao je postotak ubačenog prvog servisa, a Đoković je djelovao sve nemoćniji u dugim izmjenama. Pad najboljeg tenisača svijeta počeo je u desetom gemu drugog seta kada je Wawrinka stigao do prve set-lopte, koju je odmah iskoristio.

S maestralnom igrom Wawrinka je nastavio i u trećem setu, a Đoković se iz minute u minutu sve više nervirao, te je u šestom gemu trećeg seta izgubio servis bez osvojenog poena. Wawrinka je briljantno, s nulom, odservirao za 2:1 u setovima.

Nevjerojatan tempo Wawrinka nije uspio održati na početku četvrtog seta, te je s nekoliko poklona iz bekenda dopustio Đokoviću da odjuri na 3:0. Ali, tada se ponovno razigrao i srpskom tenisaču nije bilo spasa. Winneri su pljuštali s oba krila i furiozni Švicarac je serijom 6:1 u gemovima osvojio svoj drugi Grand Slam naslov. Prvi je osvojio prošle godine u Australiji.

Đoković je ostao na osam Grand Slam titula, a iako je bio veliki favorit u finalu, nije uspio ispuniti svoj san i postati četvrti tenisač u Open eri koji je osvojio sve Grand Slam naslove. Dosad su to uspjeli samo Andre Aggasi, Rafael Nadal i Roger Federer.

Ovom titulom Wawrinka je napredovao za pet mjesta na ATP ljestvici, te će od ponedjeljka biti četvrti tenisač svijeta. Đoković je i dalje prvi.

Roland Garros - muško finale

Stanislas Wawrinka (Švi) - Novak Đoković (Srb) 4:6, 6:4, 6:3, 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.