Objavljen popis prijavljenih igrača za turnir Plava Laguna Croatia Open Umag

Utorak, 27. lipnja 2023. 11:56 Napisao/la  SC
Marin Čilić
Marin Čilić

Jedan od vodećih tenisača svijeta, trojica pobjednika Grand Slam turnira, aktualni osvajač juniorskog French Opena i pregršt igrača koji su izvrsni na zemljanoj podlozi i također se mogu pohvaliti odličnim rezultatima – tako bi se u najkraćim crtama mogao opisati sastav ovogodišnjeg turnira Plava Laguna Croatia Open Umag.

U utorak je objavljen popis prijavljenih igrača, a na njemu su, osim već ranije najavljenih zvijezda (Holger Rune, Marin Čilić, Stan Wawrinka, Dominic Thiem) još neki tenisači koji bi se mogli umiješati u borbu za osvajanje naslova na 33. izdanju jedinog hrvatskog ATP turnira. Turnir će se održati se od 21. do 30. srpnja (početak glavnog turnira je u ponedjeljak 24. srpnja).

- Izrazito smo ponosni na ovogodišnju listu igrača na Plava Laguna Croatia Open Umag, s obzirom da lista obuhvaća tenisače s naših glavnih emitivnih tržišta. Na taj način jedini hrvatski ATP turnir zadržava i ulogu promotora hrvatskog turizma, s obzirom da će se upravo na našim emitivnim tržištima s pažnjom pratiti turnir. Vjerujemo da ćemo tenisačima i ljubiteljima tenisa pružiti pravi doživljaj na terenima Stella Marisa i izvan njih, stoga sve još jednom pozivam da osiguraju svoje mjesto u Umagu, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora turnira, ujedno i predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas.

- Na popisu je nekoliko iskusnih igrača koji su se već dokazali na velikim turnirima, ali i neki mlađi, pred kojima je vjerojatno odlična karijera, rekao je direktor turnira Plava Laguna Croatia Open Umag Tomislav Poljak.

- Jedan od njih je 21-godišnji Čeh Jiri Lehečka, četvrtfinalist Australian Opena, koji ove godine već ima dvije pobjede nad tenisačima rangiranima među deset najboljih. Dolazi nam Talijan Lorenzo Sonego, koji je do sada osvojio tri ATP turnira, a tu su i Španjolci Roberto Carballes Baena i Albert Ramos-Vinolas, koji je preklani u Umagu igrao u polufinalu. Vraća se i osvajač Umaga 2018., Talijan Marco Cecchinato, a njegov sunarodnjak i također bivši osvajač Umaga Fabio Fognini nije uspio ući izravno na glavni turnir, dodao je Poljak.

Popis sudionika turnira još uvijek nije konačan, jer su na raspolaganju tri pozivnice za glavni ždrijeb. Jedna će biti dodijeljena jednom od najboljih mladih hrvatskih tenisača i nedavnom osvajaču juniorskog French Opena Dini Prižmiću, a dobitnici preostale dvije bit će objavljeni naknadno.

Svi koji žele osigurati svoje mjesto na spektaklu u Stella Marisu mogu pronaći svoju ulaznicu i na poveznici službenog webshopa. Za centralni teren ulaznice su u online prodaji, a za Grandstand ulaznice će se kupovati u ATP shopu.

Ulaznice su dnevne i jamče praćenje svih mečeva koji su na rasporedu tijekom tog dana za to igralište. Svakako osigurajte svoje mjesto na vrijeme, a već sada su za završnicu u prodaji posljednje preostale ulaznice.

Osim igrača u glavnom turniru, u Umagu će se tijekom glavnog turnira, natjecati i 600 rekreativaca na popratnim turnirima kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te ITF turnir tenisača u kolicima, a nastavlja se i Road to Umag, serija turnira po Hrvatskoj koja svoje finale ima na umaškom turniru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.