Marin Čilić svladao Nishikorija i preskočio Monfilsa, od ponedjeljka šesti igrač svijeta

Subota, 19. studenog 2016. 09:14 Napisao/la  SC

Marin Čilić iz šestog pokušaja došao je do pobjede na završnom turniru sezone.

Marin Čilić upisao je prvu pobjedu u karijeri na ATP World Tour Finalsu, u trećem kolu skupine A svladao je Keija Nishikorija, 3:6, 6:2, 6:3.

Na taj način preskočio je i na ATP ljestvici Gaela Monfilsa, te stigao do šestog mjesta što mu je najbolji renking u karijeri.

Marin Čilić iz šestog pokušaja došao je do pobjede na završnom turniru sezone.

U prvom nastupu upisao je sva tri poraza, ali zato je u drugom nastupu poslije poraza protiv Murrayja i Wawrinke, bio bolji od Keija Nishikorija.

Ova pobjeda odlična je najava finala Davis Cupa u kojem Hrvatska idući vikend dočekuje Argentinu, a slavlje protiv Japanca značajno je i zbog činjenica da Marin s njom dolazi na šestu poziciju na ATP ljestvici, preskače Gaela Monfilsa i dolazi do rankinga karijere.

Svaka pobjeda u ovakvom društvu velika je stvar i sigurno puno znači i za samopouzdanje igrača, ali i značit će puno za Marinov ranking.

Dosad mu je najbolji plasman u karijeri bilo sedmo mjesto, ali nakon Londona napredovat će jednu poziciju i doći do novog rankinga karijere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.