ROLAND GARROS

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili turnir parova

Subota, 06. lipnja 2015. 21:23 Napisao/la  SC

Finale muških parova: Ivan Dodig (Hrv)/Marcelo Melo (Bra) - Bob Bryan/Mike Bryan (Sad) 6:7, 7:6, 7:5

Ivan Dodig i Marcelo Melo osvojili su Roland Garros u parovima. U finalu su pobijedili braću Bryan sa 6:7, 7:6, 7:5.

Dodig i Melo protiv prvih nositelja slavili su velikim preokretom. Prvi set, u kojem nije bilo breaka, izgubili su u tie-breaku s 5:7, a u drugom setu su gubili 4:2. Međutim, vratili su break zaostatka, a potom maestralno odigrali tie-break i izborili odlučujući set u kojem su napravili break kod 5:5 iskoristivši treću-break loptu u setu. U sljedećem gemu na servisu Mela iskoristili su prvu meč-loptu nakon što su preokrenuli 15-30.

Hrvatsko-brazilska kombinacija je u svom drugom Grand Slam finalu stigla do prvog naslova. Prije dvije godine su ih upravo Bob i Mike Bryan pobijedili na Wimbledonu. Braća Bryan su porazom u Parizu ostala na 16 Grand Slam naslova iz 28 odigranih finala.

Dodig je postao prvi hrvatski tenisač nakon proglašenja neovisnosti koji je slavio na pariškoj zemlji. Prije njega dvaput je u finalu bio Goran Ivanišević, ali je i 1990. godine u paru s Čehom Petrom Kordom te 1999. godine u paru s Amerikancem Jeffom Tarangom ostao bez pobjedničkog trofeja.

Roland Garros - finale muških parova

Ivan Dodig (Hrv)/Marcelo Melo (Bra) - Bob Bryan/Mike Bryan (Sad) 6:7, 7:6, 7:5

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.