Dino Prižmić u četvrtfinalu umaškog ATP turnira, Stan Wawrinka uspješan

Srijeda, 26. srpnja 2023. 23:54 Napisao/la  SC
Dino Prižmić
Dino Prižmić

Dino Prižmić, koji će za nekoliko dana navršiti tek 18 godina, igrat će u petak u četvrtfinalu ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag!

U drugom kolu je sa 6:2, 6:3 svladao Mađara Zsombora Pirosa te tako ostvario drugu pobjedu u karijeri na ATP turnirima, nakon što je premijernu ostvario u ponedjeljak, svladavši Duju Ajdukovića.

- Ovo je velika stvar. Morao sam igrati jako dobro i uspio sam. Pokušavao sam što više s kratkim poenima, plan je bio da budem što ofenzivniji. Zadovoljan sam kako sam odigrao, rekao je Prižmić.

Dino je dominirao od samog početka protiv 124. igrača svijeta. Poveo je 3:0, a nakon što je spasio break loptu kod 3:1 suparniku više nije dao nikakvu priliku.

U drugoj dionici osvojio je gem na suparnikov servis za vodstvo 3:1 i sigurno priveo meč kraju. S bodovima koje je dosad osvojio sa sadašnjeg 287. mjesta na ATP listi doći će na oko 250. poziciju.

Tako je ovogodišnji osvajač juniorskog Roland Garrosa izborio meč protiv Australca Alexeija Popyrina, 90. na ATP listi, koji je uvjerljivo (6:4, 6:1) svladao trećeg nositelja, Austrijanca Ofnera. Inače, Popyrin je također osvojio juniorski Roland Garros, ali 2017.

Gotovo dva desetljeća prošla su otkako je Stan Wawrinka osvojio svoj premijerni naslov na ATP turnirima. Bilo je to 2006. upravo u Umagu, kada mu je u tie breaku prvog seta finalni meč zbog problema s disanjem predao Novak Đoković.

U srijedu je Wawrinka opet bio u Stella Marisu, i opet je bio uspješan – ovaj put je sa 6:3, 6:2 svladao Austrijanca Filipa Misolica.

- Veoma sam sretan zbog načina kako sam odigrao prvi meč. Odgovarali su mi uvjeti i jako mi je drago što sam se vratio na ovaj turnir nakon mnogo godina. Iz tog sam razloga znao da će biti poseban osjećaj danas i uživao sam na igralištu, rekao je Wawrinka.

Osvajač Umaga iz 2018., Talijan Marco Cecchinato, ponovno je bio uspješan, ali tek nakon što je napravio preokret protiv Aleksandra Ševčenka, koji je imao set i break prednosti (6:4, 4:3 uz servis). U tie breaku Cecchinato nije izgubio ni poen i na kraju je slavio 4:6, 7:6 (0), 6:3. U četvrtak ga čeka sunarodnjak Lorenzo Sonego, koji će se kao drugi nositelj u akciju uključiti tek u osmini finala.

U srijedu je bio uspješan još jedan Talijan, Matteo Arnaldi pobijedivši sunarodnjaka Flavija Cobollija 6:4, 6:3 i sada čeka pobjednika meča Lehečka – Thiem, koji je prekinut zbog kiše uoči zagrijavanja, dakle prije nego što je odigran ijedan poen. Nastavak je u četvrtak u 16:30.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.