ATP Umag: Arnaldi i Piros prije kiše prošli u drugo kolo

Srijeda, 26. srpnja 2023. 00:51 Napisao/la  SC
Mateo Arnaldi
Mateo Arnaldi Foto: ATPUmag

Loše vrijeme nije dozvolilo da se program drugog dana turnira Plava Laguna Croatia Open održi prema planu. Igralo se oko tri sata, a nakon toga stiglo je nevrijeme, praćeno vrlo jakom kišom, pa će mečevi koji su prekinuti zbog toga biti nastavljeni u srijedu.

Dvojica tenisača uspjeli su izboriti prolaz u drugo kolo, odnosno osminu finala, prije nego što je počela kiša. Bili su to Talijan Matteo Arnaldi i Mađar Zsombor Piros, koji su stigli do pobjeda bez izgubljena seta. Arnaldi je sa 6:3, 6:2 svladao nizozemskog kvalifikanta Jespera de Jonga, a Piros je sa 6:3, 6:4 pobijedio Australca Christophera O'Connella, šestog nositelja.

Arnaldi je do uspjeha stigao nakon sat i 33 minute, ponovno potvrdivši da iznimno napreduje. Prošle godine u vrijeme turnira Plava Laguna Croatia Open Umag bio je 232. tenisač svijeta, a ove sezone je došao do statusa nositelja.

Za igrača koji je takoreći jučer isključivo nastupao na ATP Challengerima doista je impresivno ono što je napravio samo ovog proljeća. U Barceloni (ATP 500) je prošao kvalifikacije i prvo kolo glavnog turnira, a već tjedan potom na turniru iz serije ATP Masters 1000 u Madridu opet je prošao kvalifikacije te došao do trećeg kola.

Na natjecanju istog ranga u Rimu je ušao u drugo kolo, jednako kao na French Openu u Roland Garrosu. Ipak, nizanje uspjeha ne bi bilo potpuno ako bi se izostavio vrlo važan detalj iz Madrida. Razlog: igrač kojeg je pobijedio u prvom kolu. Bio je to Norvežanin Casper Ruud, tada četvrti tenisač svijeta, kojeg je svladao 6:3, 6:4 te tako ostvario dosad najveću pobjedu u profesionalnoj karijeri.

Piros je sa 6:3, 6:4 svladao Australca Christophera O'Connella, šestog nositelja, te tako izborio meč u osmini finala protiv Dine Prižmića.

- Osjećaj je sjajan. K tome, Umag je jedan od mojih najdražih ATP turnira, iako nisam do sada igrao često. Nadam se da će se to promijeniti u budućnosti. Odlično mi je ovdje, a tu je i mnogo mađarskih navijača koji mi daju dodatnu inspiraciju i pomažu mi, rekao je Piros nakon pobjede.

Mađar je, inače, prošle godine bio finalist, a ove godine pobjednik ATP Challengera u Splitu.

Program u srijedu bit će posebno bogat, jer će se osim preostalih mečeva prvog kola igrati i četiri susreta osmine finala.

Početak će biti već u 16 sati na središnjem stadionu, kada će meč nastaviti Marco Cecchinato i Aleksandr Ševčenko (trenutini rezultat 3:5). Ne prije 17 sati počet će Stan Wawrinka i Filip Misolic, a potom će na igralište Dino Prižmić i Zsombor Piros.

Ne prije 21 sat na rasporedu je meč Jiri Lehečka – Dominic Thiem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.