ATP: Novak Đoković prvi put pobijedio Rafaela Nadala na pariškoj zemlji

Srijeda, 03. lipnja 2015. 18:58 Napisao/la  SC

Roland Gaross, 1/4: Novak Đoković - Rafael Nadal 7:5, 6:3, 6:1


Novak Đoković nastavio je seriju pobjeda, najbolji tenisač današnjice u četvrtfinalu Rolan Garossa pobijedio je Rafaela Nadala sa 7:5, 6:3, 6:1.

Finale prije finala, kao što su mediji najavljivali susret, nije izgledalo neizvjesno iako je Đoković prvi put pobijedio Nadala na pariškoj zemlji.

U ovom trenutku Nadalova forma daleko je od vremena kada je bio "kralj zemlje", u prethodnih šest međusobnih susreta na Roland Garrosu Đoković je osvojio tek četiri seta. Ovog puta Đoković je bio izraziti favorit, što je dokazao.

Neizvjestan je bio samo prvi set i to nakon što se Đoković opustio kod vodstva 4:0. Nadal se vratio, izjednačio na 4:4 i to je bilo najviše što je mogao.

Kada je Đoković iskoristio šestu set-loptu za 7:5 priči je bio u kraj. U preostala dva seta Đkoović nije dopustio Nadalu da susret ponovo učini neizvjesnim.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.