Veron Načinović i Tomislav Kušan stigli, Dagur Sigurdsson u utorak objavljuje popis

Ponedjeljak, 11. ožujka 2024. 20:05 Napisao/la  SC
Veron Načinović i Tomislav Kušan stigli, Dagur Sigurdsson u utorak objavljuje popis
Foto: HRS

HRS je objavio sljedeću najavu:

U miru i tišini Westin hotela i Kutije šibica, hrvatska muška seniorska reprezentacija priprema se za jedan od najvažnijih tjedana u posljednjih desetak godina. Pred njom su olimpijske kvalifikacije u Hannoveru. Zadatak je to koji se mora uspješeno obaviti, jer dvostruki olimpijski pobjednik zaslužuje i mora biti na najvećoj pozornici svijeta ove godine. Posebno stoga, jer su propuštene Igre u Tokiju prije tri godine.

Novom izborniku Daguru Sigurdssonu polako pristižu svi pozvani igrači. Nakon što nas je sve obradovala vijest o povratku Ivana Martinovića i njegovom sjajnom nastupu u petak, tijekom vikenda reprezentaciji su se priključili: Tin Lučin, Lovro Mihić, Nikola Grahovac, Filip Vistorop, Filip Ivić, Luka Cindrić i naknadno pozvani Ivano Pavlović koji je bio na široj listi od 35 igrača koja je napravljena prije gotovo mjesec dana. Tijekom dana stigli su Veron Načinović i Tomislav Kušan koji su imali međusobni susret u francuskoj ligi. Ostaje još samo da se vidi hoće li se kapetan Domagoj Duvnjak priključiti tijekom večeri ili će doći izravno u Hannover (zbog privatnih razloga).

Ono što nas sve veseli jest činjenica da se nitko ne žali na ozljede. Barem ne na neke ozbiljnije i teže. I da svi s lakoćom ispunjavaju sve zadatke i zamisli koje pred njih stavlja novi izbornik. Elan i energija koju igrači pokazuju na terenu Kutije šibica, zarazni su i nude puno optimizma uoči skorašnjih nastupa. Paralelno s radom na terenu, izbornik i igrači analiziraju suparnike, međusobno razgovaraju.

Tijekom sutrašnjeg dana izbornik bi trebao objaviti s kojim snagama ide u Njemačku. Kao što je poznato, Hrvtasku u Hannoveru čekaju stari znanci s EURA 2024. godine: Austrija i Njemačka te uvijek neugodni Alžir. Prvi susret naša reprezentacija igra protiv Austrije, 14. ožujka u 20.15. Ta reprezentacija dolazi kompletna i bila je najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva. Susret je završio 28:28.

Nakon dana predaha, 16. ožujka u 14.30 čeka nas Njemačka. O domaćinu natjecanja ne treba posebno trošiti riječi. I oni dolaze u istom sastavu koji su imali na europskoj smotri. Hrvatska ih je pobijedila u posljednjem susretu Glavne faze natjecanja, ali bio je to više revijalni, nego natjecateljski susret jer je Njemačka u tom trenutku već imala osiguarno polufinale. A mi smo uz sve to, imali čudotvorca Dominika Kuzmanovića na vratima koji je obranio 22 lopte.

I za kraj, čeka nas 17. ožujka u 16.45 sati Alžir, koji je bio finalist nedavnog prvenstva Afrike, a to najbolje pokazuje koliko su dobri. Dvije najbolje reprezentacije iz svake od tri skupine izborit će pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nakon tri uspješna nastupa na kvalifikacijama za Olimpijske igre 2008., 2012. i 2016., Hrvatska je 2021. godine ostala bez Igara jer premda je ostvarila dvije pobjede, ispala je zbog slabije gol razlike tri reprezentacije koje su imale isti učinak. U Tokio su otišli Francuska i Portugal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.