Ivica Obrvan objavio konačni popis igračica za Svjetsko prvenstvo

Utorak, 28. studenog 2023. 15:58 Napisao/la  SC
Katarina Ježić
Katarina Ježić

HRS je objavio sljedeću obavijest:

Nakon tjedan dana treninga i dva susreta Croatia Cupa, završene su pripreme hrvatske ženske seniorske reprezentacije u Poreču. Jutros nakon doručka, naša nacionalna vrsta krenula je put Zagreba, gdje će djevojke ručati, a zatim dobiti slobodno poslijepodne. Sutra ujutro u 06.40 iz zračne luka “Franjo Tuđman“, preko Frankfurta lete za Goteborg.

Izbornik Ivica Obrvan odlučio je u Švedsku voditi 20 igračica. Kako su u Poreču bile 22 rukometašice, jasno je da su dvije ostale bez mogućnosti nastupa na Svjetskom prvenstvu. Njegova odluka je da se u svoje klubove vrate Tena Japundža kao jedno od tri desna krila, te Tena Petika kao jedna od 11 vanjskih igračica. Tako će u Švedsku putovati tri vratarke, četiri krila, tri kružne napadačice i 10 vanjskih igračica. U zapisnik svake utakmice može ući 16 pa će četiri uvijek biti na tribinama.

Inače, Hrvatska je na Croatia Cupu najprije pobijedila Kongo 33:23, a zatim i Crnu Goru 26:25. U svakoj od tih utakmica izbornik je koristio maksimalni broj igračica i svaka je dobila ponešto minuta. Osim pobjeda, ono što nas sve veseli je činjenica da su sve djevojke zdrave i spremne čekaju početak natjecanja.

Kao što je poznato, Hrvatska se nalazi u skupini A, zajedno sa Senegalom, Kinom i Švedskom. Tim redoslijedom će se i igrati. Prvi susret na rasporedu je 1. prosinca u 18:00 sati protiv Senegala. Dva dana kasnije našu reprezentaciju očekuje susret protiv Kine u 15:30 sati. Na kraju natjecanja po skupinama, čeka nas domaćin i jedan od favorita za zlato. Susret protiv Švedske igra se 5. prosinca u 20.30 sati. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine prolaze dalje. U drugom krugu, skupina A spaja se sa skupinom B u kojoj su Mađarska, Crna Gora, Kamerun i Paragvaj.

Nastup u Švedskoj bit će osmo svjetsko prvenstvo za hrvatsku žensku reprezentacija. Do sada je najbolji rezultat 6. mjesto osvojeno 1997. godine.

Evo popisa igračica za SP 2023. u Danskoj, Norveškoj i Švedskoj:

TEA PIJEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
IVANA KAPITANOVIĆ – CS RAPID BUCURESTI
LUCIJA BEŠEN – RK PODRAVKA VEGETA
PAULA POSAVEC – CS GLORIA 2018 BISTRITA
ANDREA ŠIMARA – RK PODRAVKA VEGETA
NIKOLINA ZADRAVEC – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA JEŽIĆ – HC DUNĂREA BRĂILA
SARA ŠENVALD – RK PODRAVKA VEGETA
MIA BRKIĆ – METZ HANDBALL
ĆAMILA MIČIJEVIĆ – PARIS 92
DEJANA MILOSAVLJEVIĆ – SCM CRAIOVA
KRISTINA PRKAČIN – RK LOKOMOTIVA ZAGREB
TINA BARIŠIĆ – RK PODRAVKA VEGETA
VALENTINA BLAŽEVIĆ – SCM GLORIA BUZAU
STELA POSAVEC – MKS FUNFLOOR LUBLIN
LARISSA KALAUS – RK PODRAVKA VEGETA
KATARINA PAVLOVIĆ – CS MINAUR BAIA MARE
KLARA BIRTIĆ – SG BBM BIETIGHEIM
DORA KALAUS ŽULJ – RK PODRAVKA VEGETA
LARA BURIĆ – RK LOKOMOTIVA ZAGREB

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.