HRVATSKA - SLOVENIJA Željko Babić: Očekujem da damo sve što je ostalo u nama!

Subota, 28. siječnja 2017. 09:06 Napisao/la  SC

Nikad nisam imao priliku pucati tako važan penal, no to nije opravdanje za promašaj. Teško mi je što sam fulao, imao sam dobar osjećaj prije penala, kaže Zlatko Horvat

Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac i jedan od najboljih igrača hrvatske reprezentacije u polufinalnoj utakmici (25:28) protiv Norveške. Nažalost, Horvata će se pamtiti kao igrača koji u zadnjim sekundama nije iskoristio sedmerac za finale:
 
- Normalno da mi je teško. Moraš to što prije zaboraviti, treba razmišljati o Sloveniji. Ovo mi je najteži sedmerac u karijeri. Nikad nisam imao priliku pucati tako važan penal, no to nije opravdanje za promašaj. Teško mi je što sam fulao, imao sam dobar osjećaj prije penala, no bio je to krivi osjećaj. Legao sam na parket. To je tako kad si imao priliku za finale, a bio tako blizu. Igrali smo dobru obranu, ali u drugom dijelu prvog poluvremena je nedostajalo boljeg vraćanja u obranu. Tada su se oni vratili u igru, a u drugom poluvremenu smo igrali dobro, rekao je Horvat.

Norveški vratar Torbjorn Bergerud proglašen je igračem utakmice, od ukupno 16 obrana svi su upamtili obranu sedmerca:

- Čisti instinkt. Čim je uzeo loptu odlučio sam u koju stranu ću krenuti. Gledao sam snimke njegovih sedmeraca i u tu stranu stvarno nije često pucao. Baš zato sam ju odabrao i pogodio, kazao je Bergerud.

Naravno da je Horvatov sedmerac glavna tema na dan kada Hrvatska (20.45) igra za broncu protiv Slovenije. U utakmici koja je bila izjednačena do zadnjih trenutaka produžetaka presudile su nijanse među kojima je neiskorišteni sedmerac bila nešto tamnija od ostalih:

- Nema to veze, to su normalne stvari u sportu, ovo je sastavni dio sporta. Zlatko je odigrao odličnu utakmicu, oni su nevjerojatni bili večeras, bit će teško resetirati se, vratiti na početak i dati sve da pobijedimo utakmicu za treće mjesto što bi bio fantastičan uspjeh za Hrvatsku. Važno je naglasiti nevjerojatan angažman naših igrača, nevjerojatnu želju za pobjedom. Oni su danas umrli za pobjedu, međutim tako je u sportu. U produžecima je ponestalo snage, udaraca izvana, protivnički vratar je izvrsno branio. Mogu samo od srca zahvaliti svojim igračima, prezentirali su pravu Hrvatsku, ponosan sam na njih, kazao je izbornik Željko Babić.
 
Treba pronaći motive u utakmici protiv Slovenije:
 
- Sigurno da nismo u prednosti u odnosu na Sloveniju zbog samog rasporeda. Očekujem da damo sve što je moguće, sve što je ostalo u nama, da probamo pobijediti utakmicu i osvojiti medalju, kazao je Babić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.