Hrvatska saznala u kojemu je potu uoči ždrijeba olimpijskog turnira

Ponedjeljak, 18. ožujka 2024. 12:56 Napisao/la  SC
Hrvatska saznala u kojemu je potu uoči ždrijeba olimpijskog turnira
Foto: HRS/Facebook

HRS je objavio sljedeću vijest:

Nakon što su završena sva tri kvalifikacijska turnira rukometaša za Olimpijske igre u Parizu koje se održavaju od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine, poznati su potovi ili šeširi te način ždrijeba skupina turnira.

Hrvatska je kao pobjednik turnira u Hannoveru smještena u pot 2 zajedno s Norveškom koja je bila pobjednik kvalifikacijskog turnira u mađarskoj Tatabanyi.

Drugim riječima to znači da je Norveška jedina reprezentacija s kojom Hrvatska ne može igrati u prvom krugu.

Naime, potovi ili šeširi su složeni s po dvije reprezentacije. Iz svakog pota se izvlači jedna kuglica i raspoređuje u skupinu A ili skupinu B. Budući da se na olimpijskom turniru nalazi 12 ekipa one će ždrijebom biti raspoređeneu u dvije skupine po šest sastava.

Nakon što odigraju svaka sa svakom prvi dio natjecanja, slijedi nokaut faza – najprije četvrtfinale, zatim polufinale te borba za broncu i veliko finale. Prvi dio natjecanja igra se u South Paris Areni 6, a završni u Lille-u na Pierre Mauroy Stadionu.

Ždrijeb olimpijskog turnira biće održan 16. travnja 2024 . godine u Parizu.

Evo potova ili šešira za ždrijeb:
Pot 1: Danska/Španjolska
Pot 2: Hrvatska/Norveška
Pot 3: Mađarska/Njemačka
Pot 4: Slovenija/Francuska
Pot 5: Švedska/Egipat
Pot 6: Argentina/Japan

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.