Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih u finalu Svjetskog prvenstva

Subota, 15. srpnja 2023. 00:20 Napisao/la  SC
Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih u finalu Svjetskog prvenstva

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih plasirala je su finale Svjetskog prvenstva.

Naši rukometaši u polufinalnom susretu pobijedili su reprezentaciju Srbije rezultatom 30:13 i osigurali prolazak u finale Svjetskog prvenstva.

Vidljiva je bila razlika u kvaliteti tijekom cijelog susreta, Hrvatska je dominirala od početka utakmice i primila samo četiri pogotka u prvom poluvremenu. Na predah su otišli s rezultatom 20:4, tako da Srbija nije imala izgleda za obrat.

Najbolji strijelac naše reprezentacije bio je Tomislav Bošnjak s 8 postignutih pogodaka, u strijelce su se još upisali Marjan Turković s 4 pogotka, Mateo Perak, Florijan Kolarić i Antonio Rozić s 3 pogotka, Ilija Perak i Leonardo Vučak 2, dok su po 1 postigli Kristijan Živković, Jakov Kolarić, Patrik Radić, Ivan Pajić i Vedran Jakovljević.

- Rezultat možda nije realan, većina igrača Srbije su ozlijeđeni, znali su da bi nas teško pobijedili i odlučili su se čuvati za utakmicu za treće mjesto. Mi smo i unatoč tome odigrali zrelu utakmicu, svi su dobili priliku i nadamo se da dobru igru možemo pokazati i sutra u finalu pa tko god protivnik bio, rekao je Jakov Previšić, kondicijski trener rukometne reprezentacije gluhih.

- Odradili smo jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, što je izbornik od nas i tražio. Sutra igramo finale, protiv Turske ili Njemačke, ovisno o tome tko bude bolji u njihovom međusobnom susretu. Nadamo se da ćemo osvojiti treće uzastopno zlato na Svjetskom prvenstvu, rekao je Kristijan Živković

Finale je na rasporedu u subotu, 15. srpnja, od 16 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.