Croatia Cup: Ivica Obrvan debitirao pobjedom na klupi ženske reprezentacije

Subota, 25. studenog 2023. 18:39 Napisao/la  SC
Ivica Obrvan
Ivica Obrvan

HRS je objavio sljedeći izvještaj:

U prvom susretu Croatia Cupa 2023. godine, Hrvatska je u Novigradu-Cittanovi pobijedila Kongo 33:23. Tim je susretom svoj izbornički debi imao Ivica Obrvan.

Izbornik Ivica Obrvan ostavio je na tribinama Ivanu Kapitanović, Tenu Japundžu i Tenu Petiku te s ukupno 19 igračica u zapisniku odlučio igrati susret otvaranja Croatia Cupa protiv Konga. Naša startna postava bila je Tea Pijević na vratima, Paula Posavec i Nikolina Zadravec na krilima. Kapetanica Katarina Ježić bila je na crti, a na vanjskim pozicijama Ćamila Mičijević, Stela Posavec i Katarina Pavlović.

Hrvatska je do prvog pogotka stigla iz trećeg napada. Prvi je zaustavila suparnička vratarka, drugi je završio na vratnici, a treći konačno u mreži. Prvo vodstvo pak, došlo je u 6. minuti (2:1). Krenuli smo s vrlo pokretljivom obranom 6-0 i dvaput u vrlo kratkom razdoblju natjerali suce da oduzmu loptu Kongu zbog pasivnog napada.

Hrvatska je na ulasku u 10. minutu već bila na dvostrukoj prednosti (6:3). Nakon 15-tak minuta igre, izbornik je krenuo s prvim zamjenama. Želio je zadržati visoki ritam koji su djevojke nametnule od početka. I Kongo je dosta mijenjao postavu. Broj tehničkih pogrešaka na njihovoj strani stalo je rastao, tako da je Hrvatska bez napora držala prednost od četiri pogotka. Tim prije jer je Tea Pijević bila odlična na vratima.

U završnicu prvoga dijela Hrvatska je ušla sa šest pogodaka razlike (13:7). Obrana je i dalje bila dobra pa nam je Kongo iz igre zabio samo četiri pogotka. Serijom od pet pogodaka u 28. minuti otišla je naša reprezentacija na plus osam (15:7) i mirno poluvrijeme privela kraju. Na predahu je rezultat bio 16:9.

Drugo poluvrijeme na naša vrata stala je Lucija Bešen. Na krilima su bile Andrea Šimara i Lara Burić. Crtu je držala Katarina Ježić, a na vanjskim pozicijama bile su Ćamila Mičijević Dejana Milosavljević i Klara Birtić. Nova postava digla je našu prednost na deset pogodaka razlike nakon desetak minuta igre u drugom dijelu (22:12).

Pokušavao je Kongo brojnim promjenama obrane zaustaviti naše vanjske pucače, ali nikako to nije uspijevao. Sredinom drugog poluvremena svoju priliku dobile su Sara Šenvald, Kristina Prkačin, Mia Brkić i Valentina Blažević pa je tako izbornik izrotirao svih 19 igračica koje je imao u zapisniku.

Naša prednost nastavila je rasti. Najveća je bila plus 12 u 47. i 57. minuti. Završilo je s 33:23. Da je trebalo, moglo je i više. Izbornik je radije isprobavao neke obrambene i napadačke varijante. Čak 13 naših igračica upisalo se na listu strijelaca. Najučinkovitije su bile Andrea Šimara i Katarina Ježić s po četiri pogodaka. Po tri su dale Nikolina Zadravec,Ćamila Mičijević, Katarina Pavlović, Tina Barišić i Kristina Prkačin.

HRVATSKA: L.Bešen 3/17, T, Pijević 6/15, N. Zadravec 3/3, P. Posavec 0/1, S. Šenvald 2/2, S Posavec 1/3, Ć. Mičijević 3/5, D. Milosavljević 1/2, L. Kalaus -/-, D. Kalaus Žulj -/-, K. Ježić 4/4, K. Pavlović 3/5, L. Burić 1/1, M. Brkić 2/2, A. Šimara 4/5, T. Barišić 3/4,K . Birtić 1/1, V. Blažević 2/3, K. Prkačin 3/3
Izbornik : Ivica Obrvan

KONGO:K. Ruth 2/11, M. Apendi Ndila 3/14, A. Ntessi 0/13, J. Olikaka -/-, K. Ruth 2/2, K. Divoko 2/3, D. Yimga -/-, R.Moule Missamu -/-, M. Hendo 1/1, H. Mongo Maluala 2/3, G. Zoubabela 1/2, V. Domingos 2/3, S. Mambou 2/4, B. Ngombele 3/7, J. Nkou 0/1, F. Diagouraga 5/9, L. Dorson -/-, L.Saravia 1/1, K. Jappont 2/3
Izbornik: Younes Tatby

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.