Bijeli pobijedili crvene, Tomislav Kušan i Filip Glavaš najefikasniji u svojim momčadima

Nedjelja, 05. studenog 2023. 15:18 Napisao/la  SC
Bijelo slavlje
Bijelo slavlje Foto: HRS

HRS je objavio sljedeću obavijest:

Hrvatska muška seniorska reprezentacija završila je tjedan dana priprema u Poreču. Na kraju tih napornih priprema, gdje se u dvorani provodilo i po 6 sati, odigrana je međusobna utakmica bijelih i crvenih. Bila je to prava smotra svega što Hrvatska ovoga trenutka ima na raspolaganju i u potpunosti je ispunila svoju svrhu.

HRVATSKA – BIJELI: D. Kuzmanović, D. Slavić, T. Lučin 1, L. Ljevar 1, M. Mamić 1, D. Duvnjak 2, F. Vistorop -/-, P. Hršak -/-, I. Martinović 4, M. Maraš 5, M. Šoštarić 1, F. Mileta 4, T. Kušan 6, G. Pribetić 3, G. Maričić 2, M. Jelinić 3, trener: Goran Perkovac

HRVATSKA – CRVENI: M. Car, K. Pilipović, F. Ivić, L. Mihić 1, F. Glavaš 5, L. Stepančić 4, L. L. Klarica 1, I. Pavlović 1, N. Grahovac 3, K. Sirotić -/-, I. Karačić 4, V. Načinović 2, L. Moslavac 1, I. Šnajder 2, A. Ivanković -/-, M. Hrstić 1, M. Molc 3, trener: Boris Dvoršek

Reprezentacije su bile podijeljene na bijele i crvene. Jednu je vodio izbornik Goran Perkovac, drugu njegov prvi suradnik Boris Dvoršek.

Startne postave bile su složene tako da nije bilo zamjena obrana – napad u prvoj četvrtini. U bijeloj su tako bili Dino Slavić na vratima, Marin Jelinić i Mario Šoštarić na krilima, a Tomislav Kušan na crti. Vanjska linija bili su Tin Lučin, Domagoj Duvnjak i Ivan Martinović. Na drugoj strani u crvenim majicama čekali su ih Filip Ivić na vratima, Lovro Mihić i Filip Glavaš na krilima te Veron Načinović na crti. Tu su vanjsku liniju držali Luka Moslavac, Igor Karačić i Luka Stepančić.

Igralo se maksimalno brzo, agresivno u obrani sve do granice da se ne bi netko ozlijedio. Želja je bila maksimalna i vidljiva kod svakog igrača. Prvu ozbiljniju prednost od tri pogotka razlike stvorili su bijeli kod rezultata 7:4. Ali crveni su odgovorili s dva pogotka i brzo uhvatili priključak. Budući da im suparnici nisu najbolje reagirali u obrani, izbornik Goran Perkovac prvi je pozvao minutu predaha.

Prvo isključenje na utakmici zaradili su bijeli, i to Marko Mamić koji je nakon 11 minuta zamijenio Tina Lučina u obrani. Crveni su to iskoristili i u 14. minuti stigli do izjednačenja 8:8. I ne samo to, nego su uskoro i poveli. Na obje strane mijenjale su se postave nakon isteka prve četvrtine, ali i obrane. 5-1 pa povlačenje u 6-0. Bilo je zanimljivo pratiti to nadmudrivanje.

Do kraja prvoga dijela igralo se pogodak za pogodak. Pet minuta prije predaha bijeli su vratili prednost na svoju stranu (14:13). Crveni se ipak nisu dali. Ulaskom Karpa Sirotića ubrzan je protok lopte i sve je uskoro opet bilo na nuli (15:15). Na predah se tako otišlo s minimalnih 16:15 za bijele.

Simpatično je bilo međusobno podbadanje, dobacivanje s jedne na drugu klupu pa i prigovaranje sucima za neke odluke. Nitko nije bio spreman na poraz. Bijeli su drugi dio počeli s obranom 5-1, s tim da je naprijed bio Marin Jelinić. Dvostruko isključenje crvenih iskoristili su suparnici za prvo odvajanje na tri razlike (20:17), u 37. minuti.

Nakon što su kompletirali svoje redove, crveni su brzo odgovorili i vratili se na minus jedan (20:19). Treneri su na obje strane dosta mijenjali. Jer plan je bio podjednako opteretiti sve igrače, odnosno testirati ih. Bijeli su nastavili s uzlaznom putanjom svoje igre pa su u 42. minuti bili na plus četiri (25:21), što je bila najveća prednost u utakmici do toga trenutka. Boris Dvoršek je razumljivo odmah pozvao igrače na razgovor.

Bijeli su napravili niz od pet pogodaka za redom i bez obzira na silan trud crvenih, pitanje pobjednika bilo je riješeno. Ostalo je samo da vidimo kakav će biti konačni rezultat. A on je na kraju bio 33:28. Sa 6 pogodaka najbolji strijelac bijelih bio je Tomislav Kušan. Pet je dao Mateo Maraš, a po 4 Ivan Martinović i Fran Mileta. Među crvenima pet pogodaka Filipa Glavaša te po 4 Luke Stepančića i Igora Karačića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.