Andrija Nikolić preuzeo momčad PPD Zagreba, Nenad Šoštarić na rehabilitaciji

Utorak, 13. veljače 2024. 12:55 Napisao/la  SC
Andrija Nikolić preuzeo momčad PPD Zagreba,  Nenad Šoštarić na rehabilitaciji
Foto: PPDZagreb

PPD Zagreb objavio je sljedeću obavijest:

Pred rukometašima Zagreba nastavak je natjecanja u EHF Machineseeker Ligi prvaka, a već sutra hrvatski će rukometni prvaci otputovati u Dansku gdje ih u četvrtak, 15. veljače, očekuje dvoboj s rukometašima Aalborga.

Na put s najboljim hrvatskim rukometašima zbog zdravstvenog stanja neće i trener Nenad Šoštarić.

Naime, trener Šoštarić prema uputama liječnika posvetiti će se trotjednoj rehabilitaciji u toplicama, a nakon toga ostati će djelovati u rukometnom klubu Zagreb u funkciji šefa struke svih kategorija, s posebnim naglaskom na rad mlađih dobnih skupina.

Rukometaše Zagreba do kraja će tekuće sezone s klupe voditi trener Andrija Nikolić.

- U studenom sam napravio operaciju leđa, a potom u jednoj privatnoj zagrebačkoj bolnici i rehabilitaciju. Na posljednjem kontrolnom pregledu liječnici su mi rekli dvije važne stvari. Prvo, ne preporučuju mi se putovanja, posebno avionska u kojima bi zbog trešnje i turbulencije moglo doći do novih problema s leđima. Drugo, propisali su mi obaveznu trotjednu rehabilitaciju u toplicama. Naravno da mi je zdravlje na prvom mjestu i stoga sam odmah obavijestio rukovodeće ljude u klubu o svom stanju, kazao je trener Šoštarić te potom dodao:

- S vodstvom kluba je dogovoreno da ću po završetku rehabilitacije postati šef svih kategorija. Jedan od mojih zadataka bit će i taj da pomognem kolegi Andriji Nikoliću koji će nastaviti voditi prvu ekipu. Primjerice, dok će ekipa sada igrati u Aalborgu ja ću pogledati utakmicu našeg slijedećeg protivnika Kolstada i Andrija će po povratku iz Danske imati spremnu moju analizu te utakmice. Biti će tu dosta posla i s igračima koji se za određenu utakmicu nisu našli u sastavu i s kojima ću također raditi ovdje u Zagrebu. Također, radit ću i s mlađim igračima, a u planu je da se napravi i kompletna evaluacija rada omladinskog pogona. Kao što je kazao i direktor Vedran Šupuković ima tu dosta posla. Ipak, za početak ću se posvetiti vlastitom oporavku kako bi tu priču s leđima uspješno priveo kraju, zaključio je gospodin Nenad Šoštarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.