Svjetski kup: Ivica Kostelić osvojio 11. mjesto u veleslalomu u Soldenu

Nedjelja, 27. listopada 2013. 10:28 Napisao/la  SC

- Mogu reći da je ovo više nego što smo očekivali. Najviše veseli, uz rezultat, da sam trenutno na 50 posto manje lijekova nego što sam bio prošle godine, rekao je Ivica Kostelić nakon utrke. Prvo mjesto osvojio je Ted Ligety

Ivica Kostelić odlično je krenuo u novu sezonu osvojivši 11. mjesto i 24 boda u utrci veleslaloma u Soldenu čime je počela ovogodišnja sezona u Svjetskom kupu.  Najbolji hrvatski skijaš odvozio je nešto slabiju drugu vožnju, no i 11. mjesto razlog je za optimizam.

Amerikanac Ted Ligety još jednom je dominirao u veleslalomu slavivši ispred drugoplasiranog Pinturaulta sa 79 stotinki prednosti, a treće mjesto osvojio je Austrijanac Marcel Hirscher. Ligety je tako stigao do 18 pobjede u ovoj disciplini.

- Mogu reći da je ovo više nego što smo očekivali. Najviše veseli, uz rezultat, da sam trenutno na 50 posto manje lijekova nego što sam bio prošle godine. Drago mi je da smo pogodili s operacijom. Drugu vožnju sam vozio bez bolova. Meni problem predstavlja ako je staza grbava i vidljivost slaba, kao što je bilo danas na strmini u drugoj vožnji, onda podsvjesno pazim na tu nogu, rekao je Ivica Kostelić.

- To je nažalost upisano u podsvjest. To je ostatak mučenja s tom nogom protekle tri godine. No, unatoč tome druga vožnja je bila dobra iako nije bila na razini prve vožnje. Drago mi je da nisu zaledili stazu kao prošlih godine, rekao je Ivica Kostelić.

Inače, Kostelić je u prvoj vožnji osvojio 8. mjesto. Za vodećim Amerikancem Tedom Ligetyjem naš najbolji skijaš zaostaje 2.30 sekunde.

Veleslalom Solden: 1. Ted Ligety (SAD) 1:59,50, 2. Alexis Pinturault (Francuska) +0,79, 3. Marcel Hirscher (Austrija) +1,02, 4. Steve Missillier (Francuska) +1,73, 4. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1,73, 6. Marcus Sandell (Finska) +1,82, 7. Thomas Fanara (Francuska) +2,08, 8. Cyprien Richard (Francuska) +2,16, 9. Mathieu Faivre (Francuska) +2,18, 10. Philipp Schörghofer (Austrija) +2,30, 11. Thomas Marmillod Blondin (Francuska) +2,37, 11. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2,37

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.