NOVI OPERATIVNI ZAHVAT

Ivica Kostelić na operaciju koljena 9. travnja

Ponedjeljak, 11. ožujka 2013. 09:42 Napisao/la  SC

Liječnici smatraju da smetnju gibljivosti Ivičinog desnog koljena stvaraju osteofiti i fabela 

Ivica Kostelić podvrgnut će se operativnom zahvatu 9. travnja i oporavak će trajati oko dva mjeseca, iako liječnički konzilij o definitivnom povratku na snijeg ne možemo govoriti do završetka operacije.

Kostelić je u švicarskom u Bad Ragazu najprije dobio redovitu injekciju u koljeno kod doktora Hochmeistera, a potom je napravljen klinički pregled Ivičinog desnog koljena i konzilij liječnika na kojem su uz dr.Hochmeistera bili prisutni prof.Niklaus Friederich i prof. Werner Müller iz Basela te službeni liječnici Hrvatskog skijaškog saveza prof.Miroslav Hašpl i radiolog prim.dr. Igor Borić.

Liječnici smatraju da smetnju gibljivosti Ivičinog desnog koljena stvaraju osteofiti i fabela te je odlučeno da se oni odstrane u operativnom zahvatu tijekom kojeg će biti donešena odluka da li će se napuknuti menisk šivati ili će se jedan manji dio odstraniti.

S obzirom da Ivica želi odraditi još jedan dio treninga nakon završetka Svjetskog kupa na umjetnom snijegu, operacija je predviđena za 9. travnja te će ju ponovno napraviti prof. Friederich i prof. Müller u Baselu koji su i do sada radili većinu Ivičinih operacija na tom koljenu i najbolje poznaju unutrašnjost Ivičinog koljena.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.