SLALOM U LEVIJU

Kostelić osvojio 4. mjesto, Hirscher najbrži

Nedjelja, 17. studenog 2013. 10:55 Napisao/la  SC

 Ovo mi je maknulo kamen sa srca i drago mi je da sam još uvijek u igri, rekao je Kostelić

Ivica Kostelić osvojio je četvrto mjesto u prvom slalomu sezone održanom u finskom Leviju. Nakon prve utrke najbolji hrvatski skijaš zauzeo je šesto mjesto, ali je sjajnom drugom vožnjom napredovao za dva mjesta i postolje mu je izmaklo za 29 stotinki. Slavio je Marcel Hirscher još jednom potvrdivši dominaciju u slalomu upisavši 11 pobjedu u slalomu, a to je ujedno bilo 100. austrijsko slavlje u Svjetskom kupu u slalomu.

- Zadovoljan sam s rezultatom, možda još više zbog toga jer na zadnjih nekoliko treninga nisam bio brz odnosno skoro svi koji su trenirali samnom su bili brži od mene. Ovo mi je maknulo kamen sa srca i drago mi je da sam još uvijek u igri, rekao je Ivica Kostelić nakon utrke.

Ivica je u drugu vožnju krenuo s 26 stotinki prednosti ispred tada vodećeg Grangea, do prvog prolaza prednost je povećao na 33 stotinke. Kostelić je izgubio 14 stotinki na strmini, ali je sjajno odvozio donji dio i stigao na cilj s 53 stotinke prednosti. Činilo se da bi Ivica lako mogao završiti na postolju, ali Henrik Kristoffersen odvozio je najbolju utrku u Svjetskom kupu i pogurao ga je na drugo mjesto. Felix Neureuther je odustao, ali zato su Matt i Hirscher bili sjajni u drugoj vožnji i pogurali Ivicu na četvrto mjesto.

Dalibor Šamšal nije uspio izboriti drugu vožnju

Rezulati, Levi, slalom: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1:45;42,  2. Mario Matt (Aut) +0.62, 3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.93, 4.  Ivica Kostelić (Hrv) +1.22, 5. Mattias Hargin (Šve) +1.29, 6. Patrick Thaler (Ita) +1.73, 7. Jean-Baptiste Grange (Fra) +1.75, 8. Benjamin Raich (Aut) +1.79, 9. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) +1.82,  10. Steve Missillier (Fra) +1.94...

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.