Vrdoljak na Skupštini HOO-a Primorcu: Bio si na sedam Olimpijskih igara i osvojio pola medalje!

Utorak, 26. studenog 2013. 23:06 Napisao/la  SC

 Nakon desetak godina politika se opet počela uplitati u rad HOO-a, rekao je Sušanj.

Budući da je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša raspravu oko Sportske televizije stavio pod točku "ostalo", Skupština HOO-a do tada je protekla u relativno mirnom tonu. Tada su krenula neugodna pitanja uglednih sportskih imena (Pavić, Barač, Boraska, Paškvalin, Čavka, Primorac…).

Mateša je kazao je kako je skupštinare o poslovanju SPTV-a namjeravao izvijestiti na današnjoj sjednici, ali se u međuvremenu pojavila odluka Visokog upravnog suda koji je temeljem tužbe jedne od stranki u natječaju poništio odluku o dodjeli koncesije SPTV-u iz 2010., te su potrebna dodatna pravna objašnjenja.

- Klub olimpijaca se 2010. izjasnio za projekt SPTV-a, a zaista ne znam zašto ste danas protiv. Sva sredstva koja HOO dobiva od Igara na sreću podložna su kontroli nadležnih državnih institucija, a odgovorno tvrdim da niti lipa iz tih sredstava nije potrošena nenamjenski. Mi smo u protekle dvije i pol godine na SPTV potrošili oko 7,5 milijuna kuna vlastitih sredstava na što smo imali pravo. Također, sve odluke o dodjeli financijskih sredstava SPTV-a bile su u nadležnosti Vijeća HOO-a, a televizija bi i danas, da joj se stvore normalni uvjeti poslovanja jer je nemoguće privući sponzore u ovakvoj medijskoj hajci, mogla bez problema funkcionirati jer su proračuni nekih naših klubova ili organizacijski troškovi velikih sportskih događaja u Hrvatskoj višestruko veći negoli je proračun SPTV-a, odgovorio je Mateša nezadovoljnim skupštinarima.

Zoran Primorac upitao tko će snositi posljedice ako Programsko i financijsko Izviješće HOO-a za 2012. godinu, koje Vlada RH nije prihvatila, ne prođe i u Saboru.

- Izviješće o radu HOO-a za 2012. godinu je besprijekorno, sve što smo planirali smo izvršili, prošlo je sve vrste i razine revizija i kontrola i nije utvrđeno da smo nenamjenski trošili sredstva. Ne znam zašto je to Izviješće tako ocijenjeno u Vladi, a vidjet ćemo što će biti u Saboru. Ni lipu nismo potrošili nenamjenski. Vi koji ste nazočni uvijek možete opozvati predsjednika, ali neću dopustiti da nešto predstavljate kao loše, kazao je Mateša.

U raspravu se potom ubacio Luciano Sušanj, koji je Primorcu poručio da bi bilo pametnije da Klub misli svojom, a ne tuđom glavom. Na ovu izjavu zapljeskao je veliki broj skupštinara, dok su se olimpijci zgražali. 

- Nakon desetak godina politika se opet počela uplitati u rad HOO-a, rekao je Sušanj.

Za riječ se na kraju javio Antun Vrdoljak, iako se Mateša usprotivio. Čim se Vrdoljak javio za riječ bilo je jasno da sjednica neće završiti mirno. Nakon što je omalovažavajuće govorio o radu Kluba olimpijaca, Vrdoljak se obrušio na dopredsjednika HOO-a Primorca kojega je na kraju počastio u svom stilu:

- Ti si bio na sedam Olimpijskih igara? I što si napravio tamo, osvojio si pola medalje, rekao je Vrdoljak Primorcu

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.