ROMEO JOZAK

Legia smijenila trenera nakon sedam mjeseci

Nedjelja, 15. travnja 2018. 09:56 Napisao  I. V.

Dean Klafurić naslijedio riječkog trenera

Romeo Jozak
Romeo Jozak

Romeo Jozak dobio je otkaz!

Jozak više nije trener Legije, nakon sedam mjeseci dobio je otkaz  poslije domaćeg poraza (0:1) u 31. kolu od Zaglebije.

U doigravanju za prvaka Legia je pala na treće mjesto s istim brojem bodova (54) kao Jagiellonia za koju igra Roman Bezjak.

S bodom više na ljestvici vodi momčad Lecha koju trenira Nenad Bjelica.

Zanimljivo, u 31. kolu sve tri vodeće momčadi doživjele su domaće poraze (Lech - Korona 0:1, Jagiellonia - Gornik 1:2) što Jozaka nije spasilo.

Legia je slovila favoritom za osvajanje titule prvaka, Jozakovim dolaskom zimus se pojačala dvojicom hrvatskih (Antolić, Eduardo) i jednim crnogorskim (Vešović) igračem.

Do kraja sezone Legiju će voditi Dean Klafurić, koji je bio Jozakov pomoćnik.

Zajedno su u rujnu prošle godine preuzeli momčad nakon osam odigranih kola i ispadanja iz Europske skupine. I tada je Legia zaostajala dva boda iza Lecha.

Jozak je u Legiji odradio prvi samostalni trenerski posao, do sada se nogometom uglavom bavio kabinetski.

Na funkciji predsjednika Stručne komisije HNS-a, Jozak je 2013. godine stekao akademsku titulu doktora nogometnih znanosti.

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu napisao je doktorsku disertaciju na temu "Razlike između pojedinih tipova nogometaša na parametrima situacijske efikasnosti".

Afirmirao se kao voditelj Škole nogometa Dinama, jedne od najvećih europskih tvornica za proizvodnju igrača.

Iz Dinama je naprasno otišao kada je podnio ostavku na mjesto sportskog direktora, ostavio je plaću od 30.000 eura mjesečno da bi se prvi put oprobao kao trener.

Često je izazivao polemike u javnom prostoru teorijama razvoja nogometne igre koje su mnogi stručnjaci osporavali.

Nakon sedam mjeseci samostalnog rada uvidio je u čemu je razlika između teorije i prakse.

Jozak je Riječanin koji je prvi ozbiljniji trenerski posao počeo raditi u Orijentu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.