Marco Van Basten progovorio o traumatičnom prekidu karijere

Srijeda, 04. studenog 2020. 12:01 Napisao  I. V.
Marco Van Basten
Marco Van Basten

Marco Van Basten prema mišljenju mnogih stručnjaka jedan je od najoblji napadač u povijesti nogometa, na vrhuncu moći nizozemski napadač predvodio je Milan i reprezentaciju koji su slovi najboljim momčadima na svijetu.

Njegova karijera trajala je do teške ozljede skočnog zgloba zbog čega je u 32. godini prestao igrati nakon što je nekoliko godina bezuspješno pokušavao sanirati ozljedu:

- Bilo je to teško razdoblje jer sam s najvišeg nogometnog nivoa došao na najnižu točku osobne nesreće. Sve se raspalo, bilo je mnogo boli i problema. Ništa nisam mogao učiniti bez bolova, a doktori mi nisu mogli pomoći. Bio sam i pomalo uplašen. Prvi put sam se ozlijedio u prosincu 1986. godine. Tadašnji trener Ajaxa, Johan Cruyff, razgovarao je sa doktorom koji je rekao da imam problem, ali da mogu igrati. Imao sam osjećaj da nije dobro, jer me je jako boljelo. Johan mi je rekao da ne igram svaku utakmicu, da mogu preskakati treninge, ali da moram igrati u Europi. Nakon mnogo operacija i posjeta doktorima iz cijelog svijeta, nismo uspjeli pronaći riješenje. Došao je trenutak kada sam morao sebi reći da moram pokušati biti zdrav. Morao sam zaustaviti bol. Puzao sam do kupaonice, pragovi vrata su za mene bili fizički izazov, jer ih nisam mogao proći bez dodirivanja. Čak i najmanji dodir tjerao me da grizem usnu kako ne bih vrištao od bolova, ispričao je Van Basten za Guardian.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.