Rocco Commisso ostvario cilj, američki milijarder talijanskog porijekla kupio Fiorentinu

Četvrtak, 06. lipnja 2019. 13:50 Napisao/la  SC
Rocco Commisso
Rocco Commisso

Rocco Commisso novi je vlasnik Fiorentine.

Službeno je potvrđeno da je američki milijarder talijanskog porijekla preuzeo Fiorentinu u poslu vrijednom oko 170 mil. eura.

- Uvijek sam bio obožavatelj talijanskog nogometa i nema riječi kojima bih opisao koliko sam počašćen da imam priliku pridonijeti povijesti kluba poput Fiorentine. Firenca je širom svijeta poznata kao grad koji predstavlja najbolje od talijanske kulture. U protekle tri godine tijekom pregovora stekao sam svijest o važnosti Fiorentine za ovaj grad i fanove. Zahvaljujem obitelji Della Valle na vođenju Fiorentine u proteklih 17 godina, kazao je Commisso.

Novi vlasnik Fiorentine u SAD je preselio kao dijete, na Forbesovoj listi nalazi se među 500 najbogatijih ljudi u zemlji.

Commisso je pokušao kupiti Milan, Li Yonghong odbio je njegovu ponudu prije nego što je izgubio vlasnički paket zbog dugova prema Elliott Managementu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.