Milan izbačen iz Europske lige, Maldini i Boban dobili što su tražili

Petak, 28. lipnja 2019. 14:13 Napisao/la  SC

Milan je isključen iz sudjelovanja u UEFA-inim klupskim natjecanjima u sezoni 2019./2020. zbog kršenja financijskog fair-playa, potvrdio je Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS).

Zvonimir Boban i Paolo Maldini
Zvonimir Boban i Paolo Maldini

Talijanski nogometni prvoligaš Milan sljedeće sezone neće igrati u Europa ligi zbog kršenja financijskog fair-playa, potvrdio je Sportski arbitražni sud u Lausanni (CAS).

Milan je isključen iz sudjelovanja u UEFA-inim klupskim natjecanjima u sezoni 2019./2020. što je posljedica kršenja pravila FFP u razdobljima nadzora 2015./2016./2017. i 2016./2017./2018.", navodi se u odluci CAS-a.

Odluka i sankcija CAS-a koja je objavljena nakon dugačkog procesa na kraju je rezultat dogovora između UEFA-e i Milana, čije će mjesto u Europskoj ligi preuzeti Roma, dok će Torino ići u kvalifikacije. 

Milan je prošle godine prvotno dobio dvogodišnju zabranu sudjelovanja u UEFA-inim natjecanjima, ali tada je CAS prihvatio njihovu žalbu.

Zvonimir Boban i Paolo Maldini predosjećali su da CAS ovaj puta neće biti popustljiv prema rossonerima koji su u prošloj sezoni trošili više nego što to pravila dopuštaju te su se u ime Milana obratili pismom UEFA-i moleći da ih se kazni odnosno da iduću sezonu ne igraju Europa ligu. 

Iako je takva odluka teška, razlog za taj potez dvojice nogometnih velikana jest nogometni jer u Milanu slažu kompletno novu momčad za predstojeću sezonu sa novim trenerom Marcom Giampaolom te će im svima zajedno trebati vremena za uigravanje, a europske utakmice bi stvarale dodatan pritisak. 

Osim toga, Boban i Maldini će zajedno sa ostatkom klupske Uprave raditi na financijskoj stabilizaciji kluba, dok je Giampaolo zadužen da rossonere vrati na staze strae slave i vrhunskih rezultata. 

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.