JUVENTUS PRVAK Andrea Agnelli osvojio devet titula prvaka uzastopno

Nedjelja, 26. srpnja 2020. 23:46 Napisao/la  SC

Leonardo Bonucci jedini u nedjelju igrao protiv Sampdorije iz rostera Juventusa koji je osvojio Scudetto prije devet sezona, iz te generacije ostali još Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini

JUVENTUS PRVAK Andrea Agnelli osvojio devet titula prvaka uzastopno

Juventus je pobjedom protiv Sampdorije dva kola prije kraja sezone osvojio devetu uzastopnu titulu prvaka.

U šestoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Pjanić je iz prekida kratko odigrao Ronaldu, očito uigrana kombinacija omogućla je Portugalcu otvoreni udarac s 15 metara, a to obično znači da protivnik kreće s centra - 1:0.

U 67. minuti Ronaldo je uputio udarac s ruba kaznenog prostora, Audero je odbio, Bernardeschi dotrčao i otklonio dvojbe oko titule prvaka.

U 77. minuti Sampdoria je ostala s desetoricom igrača, Thorsby je dobio drugi žuti karton.

Juventus je imao nekoliko izrazitih prilika uvećati pobjedu, najveću nije iskoristio Ronaldo.

Portugalac je 89. minuti iz kaznenog udarca pogodio gredu i ostao na listi strijelaca tri pogotka iza Cira Immobilea, koji je u nedjelju u Veroni ostvario hat-trick i dostigao brojku od 34 pogodaka.

Tri titule osvojio je Antonio Conte, pet puta prvak je postao Max Allegri, Maurizio Sarri u nedjelju je osvojio svoju prvu titulu prvaka uopće.

Nema ova generacija igrača prema načinu igre ništa zajedničko s onom koja je počela povijesnu seriju prije devet sezona.

U sezoni 2011/12 igrala je generacija predvođena Andreom Pirlom, ostala je upamćena kao jedina generacija u povijesti Serije A koja nije doživjela poraz cijele sezone, bila je to posljednja sezona najvećeg igraču u povijesti kluba Alessandra Del Piera.

Leonardo Bonucci jedini je u nedjelju igrao protiv Sampdorije iz rostera Juventusa koji je osvojio Scudetto prije devet sezona, iz te generacije u današnjem rosteru su još uvijek Gianluigi Buffon i Giorgio Chiellini.

Andrea Agnelli postao je predsjednik kluba 2010. godine, nastavio je obiteljsku tradiciju koju su počeli njegov otac, stric i djed.

Godinu dana kasnije počela je nova era najtrofejnijega i najpopularnijega talijanskog kluba, devet Scudetta u nizu nitko u povijesti talijanskog nogometa nije osvojio.

JUVENTUS: Szczesny, Danilo (29 Bernardeschi), De Ligt (78 Rugani), Bonucci, Alex Sandro, Rabiot, Pjanić (78 Bentancur), Matuidi, Cuadrado, Dybala (40 Higuain), Ronaldo

SAMPDORIA: Audero, Tonelli, Yoshida, Chabot (22 Leris), Augello, Depaoli, Linetty, Thorsby, Jankto (74 Gabbiadini), Ramirez (90+1 Maroni), Quagliarella

Utakmica 36. kola: Juventus - Sampdoria 2:0 (Ronaldo 45+6, Bernardeschi 67)

Poredak: Juventus 83, Inter 76, Atalanta 75, Lazio 75, Roma 64, Milan 60, Napoli 59,...

Tablice omogućuje Sofascore