Aurelio De Laurentiis smijenio Waltera Mazzarija i angažirao slovačkog izbornika

Ponedjeljak, 19. veljače 2024. 21:40 Napisao/la  SC

Calzona ostaje izbornik slovačke reprezentacije koju će voditi na Europskom prvenstvu

Francesco Calzona
Francesco Calzona

Aurelio De Laurentiis smijenio je Waltera Mazzarija i opet iznenadio angažmanom slovačkog izbornika Francesca Calzone kao privremeno rješenje.

Mazzari je na klupi Napolija ostvario samo 6 pobjeda u 17 utakmica, trebao je ostati do kraja sezone dok De Laurentiis ne pronađe trajno rješenje, ali Napoli je sve dalje od europske zone na ljestvici Serije A.

Calzona ostaje izbornik slovačke reprezentacije koju će voditi na Europskom prvenstvu, na klupi Napolija debitira u Lige prvaka protiv Barcelone.

Inače, Calzona i De Laurentiis dobro se poznaju, talijanski stručnjak radio je u Napoliju kao suradnik trenerima Mauriziju Sarriju i Lucianu Spallettiju.

Nakon što je bio pomoćnik Eusebiju Di Francescu u Cagliariju, postao je izbornik slovačke reprezentacije i prvi put samostalno počeo raditi kao prvi trener.

Slovačka je u Skupini J završila na drugom mjestu iza Portugala.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.