Adriano Galliani predlaže talijanskom savezu američki kalendar natjecanja

Petak, 10. travnja 2020. 16:05 Napisao/la  SC
Adriano Galliani
Adriano Galliani

Adriano Galliani iznio je zanimljiv prijedlog!

Najbliži suradnik Silvija Berlusconija u razdoblju velikog Milana, danas vodi trećeligaša Monzu koji je praktično osigurao plasman u Seriju B prije prekida sezone.

Galiani predlaže američki model natjecanja koji je usklađen s kalendarskom godinom.

- Sezona 2020/21 mogla bi početi u veljači 2021. godine. Isto bi trebalo napraviti u sezoni 2021/22, a onda se možemo vratiti starim navikama iako sam siguran da bi se ovakvo rješenje pokazalo dobrim. Večernje utakmice u srpnju i kolovozu izgledale bi sjajno, mislim da bismo imali više publike. Na ljeto 2021. godine mogli bismo prekinuti sezonu zbog Europskog prvenstva, ali bi se nakon toga trebalo nastaviti sezonu, kaže Galliani.

Naravno da Galliani početak iduće sezone pomiče zbog toga jer zajedno s Berlusconijem vrši stalni pritisak na savez da se ova sezona završi.

U protivnom Monza neće iduće sezone igrati Seriju B.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.