WBA PREMIJERLIGAŠ

Bilić postao član elitnog društva

Srijeda, 22. srpnja 2020. 22:38 Napisao/la  SC

 Simon Sluga u zadnjem kolu osigurao ostanak

Proslava novih premijerligaša
Proslava novih premijerligaša

WBA je postao premijerligaš nakon što je u zadnjem kolu Championshipa odigrao neodlučeno (2:2) protiv QPR-a.

Nije slavlje počelo odmah nakon što je utakmica završila, trebalo je pričekati da završi utakmica Brentforda i Barnsleyja, koja se igrala do 98. minute.

Slaven Bilić zajedno s pomoćnicima Danilom Butorovićem i Deanom Računicom ostvario je veliki uspjeh zahvaljujući raspletu u zadnjem kolu koje je još jednom pokazalo koliko je liga bila izjednačena.

Ni jedna od tri momčadi koje su se u zadnjem kolu borile za drugo mjesto nije pobijedila!

Uoči zadnjega kola jedino je WBA-u pobjeda jamčila plasman na drugo mjesto!

Puno je bolje izgledao WBA prvih pola sata, gosti nisu izlazili iz zadnje trećine, kombinatorici momčadi Slavena Bilića nedostajao je jedino potez odluke u završnici.

U 34. minuti Manning je udarcem s 18 metara pogodio lijevi vratarev  kut i šokirao domaćine - 0:1.

Brzo se Bilićeva momčad oporavila od šoka, stalni pritisak se isplatio.

U 44. minuti Diagana se otvorio na lijevoj stranoj kaznenog prostora, Robinson je pravodobno odigrao, Diagana je iz zatvorene pozicije loptu poslao kroz noge vrataru - 1:1.

Na poluvremenima poredak je bio Leeds 93, WBA 83, Brentford 81, Fulham 80...

Nakon četiri minute u drugom poluvremenu WBA je postao sigurni premijeligaš, Diagana i Robinson zamijenili su uloge.

Diagana se tehničkom bravurom u mjestu oslobodio dvojice igrača, protutnjao lijevom stranom, idealno prizemno odigrao na drugu stranu gdje je Robinson podmetnuo nogu za 2:1.

Uslijedio je razdoblje nešto opuštenije igre domaćih igrača, Robinson u 55. minuti nije iskoristio zicer, kada je istrčao ispred vratara i promašio vrata.

Kazna je stigla u 61. minuti, praktično u prvoj kontri gostiju.

O'Shea je katastrofalno procijenio svoju poziciju i ispao iz igre, Ezeu se na desnoj strani otvorio slobodan prostor, dotrčao je napadač gostiju do ruba kaznenog prostora i efektno pogodio suprotni kut - 2:2.

U 72. minuti Krovinović nije iskoristio veliku priliku iako vrataru Lumleyju pripada dio zasluga zbog obrane plasiranog udarca s 12 metara.

Brentford je praktično istodobno izjednačio protiv Barnsleyja i stigao na pogodak do Premierlige!

Počelo je razdoblje snažnog pritiska WBA bez velike koristi, nervoza je trajala do 91. minute utakmice u Brentfordu, kada je Barnsley poveo 2:1.

Utakmice 36. kola: Brentford - Barnsley 1:2 (Da Silva 73/Styles 41, Oduor 90+1), WBA - QPR 2:2 (Diagana 44, Robinson 49/Manning 34, Eze 61), Wigan - Fulham 1:1 (Moore 32/Kebano 50), Leeds - Charlston 4:0  (White 14, Dallas 29, Roberts 52, Shackleton 66)

Poredak: Leeds 93, WBA 83, Brentford 81, Fulham 81,...

Simon Sluga uspio je u zadnjem kolu osigurati ostanak!

Bivši vratar Rijeke branio je za Luton u pobjedi protiv Blacburna (3:2), s ključna tri boda Luton je na kraju završio na 19. mjestu ili samo 3 boda više od Charltona, koji je nakon poraza od Leedsa završio u zoni ispadanja na 22. mjestu

Tablice omogućuje Sofascore