Premierliga: Man. United i Liverpool odigrali bez golova, demonstracija moći bez sadržaja

Nedjelja, 24. veljače 2019. 17:16 Napisao/la  SC

U objema momčadima nije bilo raspoloženog pojedinca koji bi potezom odlučio utakmicu, jedan od razloga je svakako engleski kriterij suđenja

Robertson (Liverpool) i Lukaku (Man. United) u tipičnom duelu
Robertson (Liverpool) i Lukaku (Man. United) u tipičnom duelu

 

Manchester United i Liverpool odigrali su bez golova derbi 27. kola pred 74,519 gledatelja na Old Traffordu.

Utakmica dviju ponajboljih engleskih momčadi nije mogla biti dosadna zbog brzine, snage i ekstremne siline inteziteta u duelima.

Ako se zanemare sirove strasti, malo je toga viđeno.

Manchester United je izgledao nešto konkretnije, Liverpool je ostavio bolji dojam u protoku lopte, međutim, u objema momčadima nije bilo raspoloženog pojedinca koji bi potezom odlučio utakmicu.

Jedan od razloga je svakako engleski kriterij suđenja, koji ne pogoduju napadačima.

U svakom bliskom kontaktu napadači obiju momčadi odmah bi završili na travnjaku.

Manchester United  bio je hendikepiran nesvakidašnjem razvojem događaja, čak trojica igrača domaće momčadi ozlijedila su se u prvom poluvremenu.

Zanimljivo je da je Lingard ušao umjesto Mate u 25. minute, da bi se ozlijedio u 41. minuti upravo kada je istrčao ispred Alissona u jedinoj izrađenoj prilici domaćina.

I Firminio je morao izaći zbog ozljede.

Nije riječ o mehaničkim ozljedama što dovoljno govori o ritmu u kojemu se igra Premierliga.

Budući da su najbolji igrači bili pod posebnom pažnjom britkih braniča, najopasniji su bili stoperi, posebice u prekidima.

U 91. minuti Smalling je zamalo zakasnio nakon što je Lukaku ubacio zdesna, Liverpool je uspio osvojiti bod prednosti ispred Manchester Cityja nakon 27. kola.

Dejan Lovren nije bio u rosteru Liverpoola zbog ozljede.

MANCHESTER UNITED: De Gea, Young, Smalling, Lindelof, Shaw, Ander Herrera (21 Pereira), McTominay, Pogba, Mata (25 Lingard, 43 Sanchez), Lukaku, Rashford

LIVERPOOL: Alisson, Milner, Matip, van Dijk, Robertson, Henderson (72 Shaqiri), Fabinho, Wijnaldum, Salah (79 Origi), Firmino (31 Sturridge), Mane

Utakmice 27. kola: Man. United - Liverpool, Arsenal - Southampton 2:0 (Lacazette 6, Mikhitaryan 17)

Poredak: Liverpool 66, Man. City 65, Tottenham 60, Arsenal 53, Man. United 52, Chelsea 50 (26)

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.