Rođak vlasnika Man. Cityja kupuje Newcastle, Premierliga obiteljska zabava bogatih Arapa

Ponedjeljak, 27. svibnja 2019. 01:22 Napisao/la  SC

  Mike Ashley 2008. godine odbio prodati Newcastle šeiku Mansouru, koji je nakon toga kupio Manchester City. Ostalo je povijest engleskog nogometa...

Rafa Benitez počinje slagati momčad za vrh najbogatije lige na svijetu
Rafa Benitez počinje slagati momčad za vrh najbogatije lige na svijetu

 

Vlasnik Newcastela Mike Ashley pristao je prodati klub za nešto manje od 400 milijuna eura rođaku vlasnika Manchester Cityja, šeika Mansoura bin Zayeda Al Nahyana.

Ashley i šeik Khaled bin Zayed Al Nehayan postignuli su dogovor, preostaje samo srediti formalnosti prije potpisa kupoprodajnog ugovora.

Khaled bin Zayed Al Nehayan prošle godine nije uspio kupiti Liverpool za 2,2 milijarde eura, ali nije odustao.

Premierliga postaje obiteljska zabava za basnoslovno bogate Arape iz UAE-a.

Ali Ashley pristao je nakon 12 godina prodati Newcastle arapskom milijarderu, koji namjerava uložiti dovoljno novaca da bi klub postao jedan od vodećih premierligaša.

Koliko će Khaled bin Zayed Al Nehayan uložiti nije objavljeno, poznato je samo da Rafa Benitez ostaje menadžer koji će uskoro početi slagati momčad za plasman u vrhu najbogatije lige na svijetu.

Inače, šeik Khalde (61) je predsjednik jedriličarskog i veslačkog saveza, ali kao veći dio obitelji strastveno voli engleski nogomet.

Zanimljivo je da je Ashley 2008. godine odbio prodati Newcastle šeiku Mansouru, koji je nakon toga kupio Manchester City.

Ostalo je povijest engleskog nogometa, otada je Manchester City četiri puta postao engleski prvak.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.