Proturječni protkoli zaštite, dovoljno je da na teren istrči samo jedan zaraženi igrač

Četvrtak, 30. travnja 2020. 09:26 Napisao/la  SC
Proturječni protkoli zaštite, dovoljno je da na teren istrči samo jedan zaraženi igrač

Francuska vlada prekinula je nogometnu sezonu, u preostale četiri Lige petice nastavljaju se pripreme za nastavak sezone.

U ovom trenutku zdravstvene komisije saveza sastavljaju protkole zaštite, koji se bitno razlikuju.

Za sada je njemački protokol puno liberalniji od talijanskog u tretmanu zaraženih igrača tijekom eventualnog natjecanja.

U Njemačkoj će u karantenu morati samo zaraženi igrač, u Italiju u karantenu moraju sve osobe koje su bile u kontaktu sa zaraženim igračem, što znači da talijanski treneri na dva tjedna mogu ostati bez cijele momčadi.

Englezi su zaražene igrače odlučili tretirati kao ozlijeđene igrače, što znači da svi koji nisu pozitivni na testove neće prekidati sezonu slično kao u Njemačkoj.

U Engleskoj će igrači biti testirati dvaput tjedno, protokol predviđa stroge mjere zaštite što se tiče socijalnog ponašanja.

Nema druženja, sastanaka, kretnja unutar kampova su ograničena...

Sve te mjere su proturječne budući da se fizički kontakti tijekom utakmica ne mogu izbjeći.

Dovoljno je da na teren istrči samo jedan zaraženi igrač i sve mjere gube smisao.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.