TKO JE NAJBOLJI TRENER? Ni Pep Guardiola, ni Mikel Arteta nego Unai Emery! Danas su sve oči uprte prema Villa Parku, Aston Villa igra protiv Arsenala!

Subota, 09. prosinca 2023. 12:53 Napisao/la  SC

Nitko nije očekivao da će Aston Villa u najboljoj ligi na svijetu nakon 15 kola voditi borbu za prvaka

Unai Emery na Kantridi
Unai Emery na Kantridi

Ni Pep Guardiola, ni Mikel Arteta nego Unai Emery!

Od trojice španjolskih stručnjaka koji ove sezone dominiraju u najjačoj ligi na svijetu, kandidaturu za trenera 2023. godine ne ističu menadžer Manchester Cityja ili Arsenala nego Aston Ville.

- Kad god je odlazio iz nekog kluba, ono što je iza sebe ostavio bilo je vidljivo bolje nego što je bilo prije, u svim segmentima kluba. Bolja organizacija, bolji rezultati, bolji igrači, bolji principi u igri, bolji prekidi, bolja tranzicija... Nestvarno, rekao je Guardiola o Guardiola o Emeryju prije utakmice zadnjega kola.

Aston Villa pobijedio je Manchester City (1:0) ne nestvaran način, rezultat ne iskazuje dominaciju, Villa je uputila 22 udarca na gol, City samo dva! Oba u 11. minuti, nevjerojatno glasi podatak da više od 80 minuta aktualni europski i engleski prvak nije uputio udarac.

U subotu (18.30) igraju Aston Villa i Arsenal!

Ostvari li Aston Villa na svom Villa Parku rekordnu 15 uzastopnu pobjedu, Emery će doći na bod od Artete!

Uspoređivati budžete vodećih engleskih klubova i Aston Ville nema smisla, Emery je s momčadi Aston Ville ostvario jednu od najveći preobrazbi u novijoj povijesti Premierlige.

Na Villa Park stigao je u listopadu 2022. godine nakon što je Steven Gerrard dobio otkaz, momčad koja se borila za ostanak s dvije pobjede u prva tri mjeseca polako se počela penjati na ljestvici.

Na kraju sezone Aston Villa završila je na 7. mjestu, zadnjem koje u Premierligi donosi europski plasman.

Očekivalo se da će se Emery na početku sezone kvalifikacirati u skupinu Konferencijske lige, Aston Villa trenutačno vodi u Skupini E s 12 bodova, Legia na drugom mjestu ima 9 bodova.

Trener koji je četiri puta osvojio Europsku ligu s dvama španjolskim klubovima (Sevillax3, Villarreal) zna kako se igraju kvalifikacijske utakmice.

Nije se očekivalo da će Aston Villa u najboljoj ligi na svijetu nakon 15 kola voditi borbu za prvaka!

Emery nije kao Guardiola osvojio trostuku krunu prošle sezone, nema momčad vredniju od milijardu eura kao Arteta, ali ima momčad koja igra zapanjujući nogomet.

U subotu su sve oči uprte prema Villa Parku!

Trener Seville koji je u 91. minuti utakmice na Kantridi na klupi tada aktualnog pobjednika Europske lige izbjegnuo poraz od Rijeke (2:2) danas može postati najbolji trener ove godine u najboljoj ligi na svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.