Joško Gvardiol nominiran za igrača, a Mateo Kovačić za najbolji gol mjeseca

Četvrtak, 02. svibnja 2024. 13:10 Napisao/la  SC
Joško Gvardiol
Joško Gvardiol

Joško Gvardiol, igrač Manchester Cityja nominiran je za igrača mjeseca u Premier ligi. Hrvatski nogometaš postigao je u travnju dva gola za City u prvenstvu te jedan u Ligi prvaka.

Osim Gvardiola nominirano je još pet igrača, Bruno Fernandes (Manchester United), Kai Havertz (Arsenal), Jean-Philippe Mateta (Crystal Palace), Cole Palmer (Chelsea) i Jordan Pickford (Everton), a igrača mjeseca biraju navijači svojim glasovima.

Prvi i jedini Hrvat koji je dosad dobio ovo priznanje je Nikica Jelavić kojemu je to uspjelo u travnju 2012. godine dok je igrao za Everton.

Mateo Kovačić je nominiran za najbolji gol mjeseca. Kovačić je nominiran za sjajan gol iz voleja koji je postigao protiv Lutona u 33. kolu Premier lige, što mu je ujedno bio i prvijenac u prvenstvu za Manchester City.

Osim Kovačića, nominirani su Alexis Mac Allister, Kevin De Bruyne (s dva gola), Kobbie Mainoo, Matheus Cunha, Cole Palmer i Jeffrey Schlupp.

Hrvatski nogometaš ovu je nagradu već dobio u siječnju 2022. dok je igrao za Chelsea i dao gol Liverpoolu.

 
Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.