Večeras se nastavlja rat zvijezda na Santiagu Bernabeu, Mourinho brani Ronalda

Srijeda, 18. siječnja 2012. 13:23 Napisao/la  Tomislav Ćuto

Ostavite ga na miru. Tko bude „napadao“ Ronalda, imat će posla samnom. Ne, nitko nije nedodirljiv, pa tako ni Ronaldo, ali on svoj posao odrađuje sjajno - zagmrio je Mourinho

Serija „rata zvijezda“ se nastavlja. Novi El Clasico, sudar Real Madrida i Barcelone, na rasporedu je večeras u 22.00 sata, na Santiago Bernabeu.  Iako je natjecanje  „nešto manje atraktivno“ (prva utakmica četvrtfinala Kupa Kralja), tenzija, naravno, ne nedostaje…


Favorit? Iako će većina „potegnuti“ Barcu, Pep Guardiola neće krenuti tim putem.
- Teško je reći kako smo mi favoriti u domu Reala. Ovo su „vječne utakmice“ u kojima je apsolutno sve moguće i tako ih tretiramo.  Znam samo da mi na Berrnabeu idemo po pobjedu. Uvijek idemo po pobjedu, tako će biti i večeras. Nema kalkulacija.“- najavit će Guardiola.

Premda je od Reala, otkako ga vodi Jose Mourinho, izgubio samo jednom (lani u finalu istog natjecanja), Guardiola ne želi pritisak favorita na njegovoj momčadi.
- Tko će igrati? Znam da će braniti Pinto, umjesto Valdesa. Pinto je sjajan golman, vjerujem u njega. Ostatak momčadi neću previše mijenjati u odnosu na posljednje utakmice“ - otkrio je Guardiola relativno iznenađenje.

 
Jose Mourinho je, pak, ostao vjeran sebi. Ovo mu je deveti El Clasico, slavio je samo jednom, ali to ga neće spriječiti, da u svom stilu, kao klasični majstor manipulacije i provokacije, na pitanje je li gledao Barcu protiv Betisa (4:2), odgovori:
- Naravno da nisam. Radije sam pogledao milanski derbi Milan - Inter. Jako mi je drago zbog pobjede mog Intera - tvrdi Mou iako mnogi sumnjaju da je ovo konačna istina, jer logično bi bilo da je Mourinho „secirao“ igru Barce samo tri dana prije međusobnog dvoboja.

Uz ozljede (Pepe, Khedira, Di Maria) i suspenzije (Arbeloa), u Realu se sudaraju i s polemikama oko Cristiana Ronalda. Bez obzira što je u 116 službenih utakmica za Real zabio famoznih 113 (!) pogodaka, CR7 se u posljednje vrijeme našao na udaru kritika.
- Što se mene tiče, ako bude i dalje ovako radio na treninzima, uopće ne mora zabiti gol. Ostavite ga na miru. Tko bude „napadao“ Ronalda, imat će posla samnom. Ne, nitko nije nedodirljiv, pa tako ni Ronaldo, ali on svoj posao odrađuje sjajno - zagmrio je Mourinho.  Dodao je „Special One“ još nešto za kraj:
- Da, iskreno, Kup Kralja je tek treće natjecanje po važnosti, iza Primere i Lige prvaka. Ali, to nikako ne znači da ga podcjenjujemo ili nećemo ići punom snagom. Hoćemo, bez brige. Idemo na pobjedu - zaključio je Mourinho.


Dakle, na pobjedu idu – svi. Favorit? Zaboravite favorite, bez obzira što je Mourinho uglavnom do sada morao čestitati Guardioli. Ovo je nova priča, sasvim nova priča. El Clasico. Još jedan u nizu…

Najavljeni sastavi:
REAL MADRID (4-2-3-1): Casillas  - Diarra, Pepe, S. Ramos, Marcelo – Alonso, Coentrao – Callejon, Ozil, C. Ronaldo – Benzema.
BARCELONA (4 -3 – 3):  Pinto – D. Alves, Pique, Puyol, Abidal – Xavi, Busquets, Iniesta – Sanchez, Messi, Fabregas.
Sudac: Muniz Fernandez

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.