Luis Suarez poslao svoju fotografiju ljudima koji su ga otjerali iz Barcelone

Utorak, 25. svibnja 2021. 09:40 Napisao/la  SC

Suarez postigao 21 pogodak što zbog načina igre Diega Simeonea vrijedi barem isto kao 30 pogodaka koje je Leo Messi postigao za Barcelonu

Pozdrav svima u Barceloni....
Pozdrav svima u Barceloni....

Luis Suarez glavna je priča netom završenog španjolskog prvenstva!

Nakon osvajanja titule Luis Suarez nije zaboravio ljude zbog kojih je morao otići iz Barcelone:

- Ni Koeman, ni Bartomeu, niti bilo tko iz bivše uprave Barcelone  nije mi čestitao na tituli. Međutim, ja sam pripremio jednu malu fotografiju koju sam im poslao, rekao je Suarez.

Nikome ni danas nije jasno zašto je Barcelona takvog igrača praktično otjerala, posebice u situaciji kada nije imala napadača ni približno takvih kvaliteta.

- Ronald Koeman mi je rekao da računa na mene za utakmicu protiv Villarreala ako do sutra ne napustim Barcelonu. Sasvim je jasno da je odluka o mom odlasku iz Barçe došla odozgo, od ljudi iz uprave. Tada mi je postalo jasno da je Koeman čovjek bez karaktera. Prvo je poručio da ne računa na mene, a zatim da će me uvrstiti u sastav ako ne napustim klub. Bilo je veoma bolno kada me Barcelona prisilila da treniram odvojeno od ostatka ekipe, patio sam zbog toga. Barcelona me nije cijenila. Atletico mi je otvorio svoja vrata i uvijek ću im biti zahvalan što su vjerovali u mene, kazao je Suarez.

- Kad se pojavila mogućnost da Suarez dođe, nazvali su me iz kluba i pitali kakvo je moje mišljenje o njemu. Ja sam odgovorio: Jeste li ozbiljni!? Ne postavljajte takva pitanja! Pustili su me da razgovaram s njim. Prvo što sam mu rekao bilo je: Vidi, Luis, moramo pobijediti, a ti želiš pobjeđivati pa su ti vrata otvorena. Postoje igrači koji su blagoslovljeni magijom poput Suareza, koji je rođeni pobjednik. Stigao je opterećen pričama o svom odlasku iz Barcelone, došao je s buntovnošću 20-godišnjaka, s entuzijazmom, sa željom da pokaže da još uvijek vrijedi... Kada igrač koji želi pobjeđivati dođe u momčad koja želi pobjeđivati, godinama može trajati, kazao je Diego Simeone.

Atletico je platio Suareza samo 7 mil. eura, što je bila najbolja investicija u titulu prvaka.

Suarez je postigao 21 pogodak što zbog načina igre Diega Simeonea vrijedi barem isto kao 30 pogodaka koje je Leo Messi postigao za Barcelonu (omjer postignutih pogodaka 85/67).

Kao u scenariju za američke sapunice, Suarez je u zadnjem kolu postigao pogodak za pobjedu (2:1) protiv Valladolida kojim je Atletico postao prvak.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.