Pobuna u Dortmundu, igrači traže smjenu trenera Edina Terzića

Ponedjeljak, 18. prosinca 2023. 20:45 Napisao/la  SC

Skupina nezadovoljnih igrača razgovarala  s Hansom-Joachimom Watzkeom, čelnikom Borussije Dortmund koji ne želi smijeniti hrvatskog stručnjaka

Edin Terzić
Edin Terzić

Edin Terzić prije utakmice protiv Manchester Uniteda ovako je prokomentirao glasine o smjeni:

- To je nešto što ne mogu zaustaviti. Ne mogu utjecati na to. Mogu utjecati jedino na sebe i kako ću se nositi sa situacijom. Nemam problema s time što drugi misle o meni. Bitno je što momčad misli o meni i ljudi s kojima svakodnevno surađujem. I zbog njih se osjećam jako dobro, kazao je hrvatski stručnjak na klupi Borussije Dortmund.

Borussia Dortmund plasirala se u osminu finala Lige prvaka prije zadnje utakmice protiv Manchester Uniteda u tzv. skupini smrti, u ždrijebu je imala relativno sreće jer će igrati protiv PSV-a, u utorak igra protiv predzadnjega Mainza u Bundesligi gdje se nalazi na petom mjestu.

Iako raste nezadovoljstvo zbog lošije sezone u Bundesligi, u ponedjeljak je ipak iznenadila vijest objavljena u svim vodećim njemačkim medijima.

Prema neimenovanom izvoru skupina nezadovoljnih igrača razgovarala je s Hansom-Joachimom Watzkeom, čelniku kluba jasno su poručili da više ne žele surađivati s Terzićem.

Nije baš uobičajena takva reakcija igrača na tako visokom nivou, u svlačionici se događa upravo suprotno od onoga što je Terzić izjavio prije utakmice protiv Manchester Uniteda.

Terzić je u jakom dobrim odnosima s Watzkeom, koji cijele ove sezone stoički podnosi stalni medijski pritisak, Watzke ne želi smijeniti Terzića do kraja sezone kao što je obećao.

Nakon što su se igrači okrenuli protiv Terzića, Watzke objektivno nema izbora osim ako tijekom zimske stanke nema namjeru raspustiti momčad koja je ostvarila plasman u osminu finala.

Sve je izglednije da Terzić neće na klupi dočekati utakmice protiv PSV-a, a posebno je zanimljivo da se kao njegov izgledni nasljednik duže razdoblje spominje Erik ten Hag, koji je s Manchester Unitedom ispao z Europe.

Edin Terzić jedan je od trojice hrvatskih trenera u Bundesligi otkada je Nenad Bjelica postao trener Union Berlina.

Ni Niki Kovaču situacija u Wolfsburgu nije baš idealna.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.