Edin Terzić pred otkazom, igrači predvođeni Marcom Reusom presudili hrvatskom stručnjaku

Srijeda, 20. prosinca 2023. 09:30 Napisao/la  SC

Reus i Terzić dugo godina slovili kao veliki prijatelji: Reus je u klubu 11 godina, Terzić je počeo raditi kao skaut u klubu prije 13 godina.

Terzić i Reus
Terzić i Reus

Edin Terzić uživa sve manju potporu predsjednika Borussije Dortmund Hans-Joachima Watzkea!

Borussia je u Dortmundu u 16. kolu odigrali samo 1:1 protiv slabašnog Mainza, nastavio se niz loših rezultata u Bundesligi, u šestoj natjecateljskoj utakmici zaredom Borussia je bez pobjede.

Watzke je otišao prije kraja utakmice, čelniku kluba ostaje sve manje agrumenata u obrani Terzićeva statusa, navijači su sve nezadovoljniji, a najgore se događa u svlačionici.

Javna je tajna da skupina stožernih igrača predvođena Marcom Reusom otvoreno zagovara smjenu trenera zbog čega su se sastali s Watzkeom.

Reusova neobična inicijativa nije baš dobro prihvaćena u senzibiliziranoj njemačkoj javnosti, navijači ne vole kolovođe pobuna u svlačionici.

To prije što su Reus i Terzić dugo godina slovili kao veliki prijatelji: Reus je u klubu 11 godina, Terzić je počeo raditi kao skaut u klubu prije 13 godina.

Olakotna okolnost za Reusa je da su reprezentativac Julian Brandt, vratar Gregor Kobel i strijelac Niclas Füllkrug više puta javno kritizirali taktiku neizravno prozivajući trenera.

Pobune igrača u Bundesligi u pravilu su rezervirane za Bayern, u svlačionici bavarskog kluba uvijek sjede nabrijane sujete koje je teško kontrolirati.

Terzić je očito pogiješio što se nije pravodobno obračunao s nezadovoljnim igračima, odluku je prepustio Watzkeu koji ga je (pre)dugo podržavao.

Oliver Glasner sve se glasnije spominje kao eventualni novi trener, čini se da su Terziću na kraju presudili igrači.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.