EUROPSKA LIGA

Liverpool i Sevilla u finalu, Villarreal pregažen

Četvrtak, 05. svibnja 2016. 22:50 Napisao/la  SC

Uzvratne polufinalne utakmice Europske lige: Liverpool - Villarreal 3:0 (3:1), Sevilla - Shakhtar 3:1 (5:3)


Liverpool i Sevilla igraju u finalu Europske lige. U uzvatnoj polufinalnoj utakmici Liverpool je na Anfieldu pregazio Villarreal u doslovnom smislu.

Sudac Viktor Kassai tolerirao je duele na granici dopuštenog, što je više pogodovalo izuzetno agresivnom Liverpoolu.

Soriano je u 7. minuti nesretno na drugoj vratnici skrenuo loptu koju uklizali Sturridge nije dobro zahvatio dva metra od gol-crte - 1:0.

Firminio je asistirao Sturridgeu, koji je u 63. minuti ostao sam i loptu poslao u vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 2:0.

U 71. Victor Ruiz dobio je drugi žuti karton, Liverpool je stekao prednost igrača više u trenucima kada je pogodak gostiju značio finale.

Villarreal se morao otvoriti, što je deset minuta kasnije Liverpool kaznio.

U 81. minuti Lallana je nakon nespretne reakcije gostujuće obrane iz blizine gurnuo loptu u mrežu i postigao pogodak kojim je osigurao Liverpoolu finale.

Dejan Lovren odigrao je utakmicu za najvišu ocjenu.

LIVERPOOL: Mignolet, Clyne, Toure, Lovren, Moreno, Can, Lallana, Milner, Coutinho (82 Allen), Sturridge, Firmino

VILLARREAL: Areola, Mario, Musacchio, Victor Ruiz, Jaume, Jonathan (73 Bonera), Pina (60 Trigueros), Bruno, Suarez, Soldado (68 Adrian Lopez), Bakambu

Eduardo je bio strijelac pogotka kojim je Shakhtar u 44. minuti izjednačio rezultat protiv Seville. Momčad Darija Srne na odmor je otišla u optimističnom raspoloženju.

Međutim, aktualni dvostruki pobjednik Europske lige još jednom pokazao neupitnu kvalitetu u knock-out utakmicama, Sevilla je stekla jedinstvenu priliku treći put zaredom osvojiti Europsku ligu.

U novom formatu, koji se igra od sezone 2009/10, Sevilla i Atletico dvaput su osvajali trofej pobjednika, po jednom su slavili Porto i Chelsea.

Uzvratne polufinalne utakmice Europske lige: Liverpool - Villarreal 3:0 (3:1) (Soriano 7-ag, Sturridge 63), Sevilla - Shakhtar 3:1 (5:3) (Gameiro 9, 47, Ferreira 59/Eduardo 44)
* u zagradama su ukupni rezultati

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.