Europska liga: Hajduk prošao unatoč slabostima, Ohandza donio pobjedu u 90. minuti

Četvrtak, 21. srpnja 2016. 22:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Uzvratna utakmica 2. pretkola: Hajduk – CSMS Iasi 2:1


Europska liga, uzvratna utakmica 2. pretkola

HAJDUK – CSMS Iasi 2:1

Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja: 16.798.

Sudac: Frank Schneider 6 (Francuska)

Strijelci: 1:0 Tudor (22), 1:1 Ciucur (26), 2:1 Ohandza (90)

Žuti kartoni: Nižić (Hajduk), Cristea, Mitić (CSMS Iasi)

HAJDUK: Stipica 6, Juranović 5, Nižić 5,5, Ćosić 5,5, Milić 5,5, Jefferson 6 (od 68. Billyi -), Sušić 6 (od 61. T. Bašić 5,5), Kožulj 5,5, Vlašić 5,5, Tudor 6, Said 5 (od 46. Ohandza 7)

CSMS IASI: Grahovac 6, Voicu 6, Mihalache 6,5, Frasinescu 6,5, Tiganasu 6, Ciucur 6,5 (od 62. Madalin 5,5), Gheorghe 5,5 (od 77. Cretu -), Mitić 6, Bole 5,5, Cristea 6 (od 81. Roman -), Piccioni 6

U odnosu na prvu utakmicu koja je odigrana u Rumunjskoj trener Hajduka Marijan Pušnik od prve minute na travnjak je poslao oporavljenog Sušića te strijelca izjednačujućeg zgoditka, Ganca sa talijanskom putovnicom Ahmeda Saida.

Bijeli su od prvog sučevog zvižduka krenuli zabiTi gol, prvi susret završio je rezultatom 2:2, no gosti su u 9. minuti mogli povesti. Piccioni je pobjegao obrani domaćina ušao u kazneni prostor i umjesto da puca iz prve zakomplicirao je sam sebi život suvišnim driblingom.

Na drugoj strani dva puta je udarcima iz daljine pokušao iznenaditi Grahovca, oba puta je bio neprecizan.

Hajduk je u 21. minuti poveo, strijelac je bio Tudor, prije toga je Nižić nakon kornera pucao glavom sa 7-8 metara, Grahovac je "izvukao" loptu iz desnog donja kuta.

Sa desne strane loptu je u kazneni prostor ubacio Sušić, Jefferson je glavom prebacio na drugu stranu, gdje je bio Tudor koji sa 6-7 metara iz poluvoleja puca i pogađa desni donji kut nemoćnog gostujućeg vratara.

Samo četiri minute bijeli su imali prednosti gosti su poravnali u 26. minuti nakon ubačaja sa desne strane loptu je u kaznenom prostoru prihvatio Ciucur pucao je sa nekih 13-14 metara lopta je kroz šumu nogu završila u lijevi donji kut Stipice.

Gosti su nakon postignutog zgoditak djelovali bolje, bili su u 38. minuti u prilici da postignu drugi zgoditak, Piccioni je pucao sa vrha kaznenog prostora u posljednji trenutak Milić je blokirao njegov udarac.

U samoj završnici prvog dijela mogao se Nižić upisati u listu strijelaca, pucao je glavom sa 5-6 metara, Grahovac je izletio u praznu, no njegov udarac je prošao preko gola.

Imali su gosti stopostotnu priliku u 57. minuti nakon povrate lopte Piccionija, sa 7-8 metara pucao je Gheorghe, lopta je prošla vratara Stipicu, no na gol-crti bio je Jefferson spasio da gosti ne povedu.

Na drugoj strani s desetak metara pucao je kapetan Vlašić, Grahovac je loptu uz dosta muke izbacio u korner.

Nezadovoljni prikazanim na travnjaku sa tribina se u 73. minuti začuo gromoglasnik zvižuduk upućen Pušnikovim igračima. Opravdano!

Izletio je Stipica u 78. minuti u prazno nakon centaršuta, gosti nisu znali iskoristiti njegovu pogrešku. Hajduk se nakon slabe igre provukao bez obzira što je na kraju Ohandza zabio drugi gol i donio pobjedu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.