Ždrijeb Lige prvaka: Mandžukić protiv Modrića, Barcelona na Romu, City na Liverpool

Petak, 16. ožujka 2018. 12:23 Napisao/la  SC

Barcelona - Roma, Sevilla - Bayern, Juventus - Real Madrid i Liverpool - Manchester City parovi četvrtfinala Lige prvaka

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka
Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka

Barcelona - Roma, Sevilla - Bayern, Juventus - Real Madrid i Liverpool - Manchester City parovi su četvrtfinala Lige prvaka.

Odlučeno je tako ždrijebom u Nyonu čije je kuglice izvlačio ambasador finala Ukrajinac Andriy Shevchenko.

Roma i Barcelona susreli su se prije dvije sezone u skupini Lige prvaka. Barcelona je tada slavila sa čak 6:1 na Camp Nou.

U preostala tri međusobna susreta Roma je slavila jednom, a dvije su utakmice završile remijem.

Juventus i Real Madrid 19 su puta igrali međusobno, bianconeri su slavili osam puta, Madrižani devet uključujući i dva finala Lige prvaka 1998. i 2017. godine.

Liverpool i Manchester City nikad se nisu dosad susreli u europskom natjecanju, ali je Liverpool dominirao u domaćim nadmetanjima u Premier ligi sa čak 87 pobjeda, dok ih City ima 45.

Manchester City je slavio samo u jednom od posljednjih devet utakmica sa Liverpoolom, a izgubio je čak pet. 

Sevilla i Bayern nisu nikad dosad igrali međusobno, ali Bayern je poražen u svih pet posljednjih putovanja u Španjolsku. 

S druge strane Sevilla nikada nije doma izgubila utakmicu od njemačke momčadi. 

Prve utakmice igraju se 3. i 4. travnja, dok su uzvratni susreti na rasporedu 10. i 11. travnja.

Sevilla i Bayern te Juventus i Real Madrid odmjerit će snage 3. travnja, a dan kasnije igraju se preostala dva susreta Barcelona i Roma te Liverpool i Manchester City. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.