TEORIJA ZAVJERE Altetico eliminirao Bayern i Barcelonu uz pomoć sudaca!?

Srijeda, 04. svibnja 2016. 10:30 Napisao/la  SC

Ako sudačka komisija UEFA-e službeno utvrdi da je Griezmann bio u zaleđu, kada je u 54. minuti postigao pogodak, Simeone više nema moralno pravo prigovarati na suđenje do kraja karijere


Atletico Madrid eliminirao je i drugog finalistu Lige prvaka prema koeficijentima na kladionicama, momčad Diega Simeonea nakon Barcelone eliminirala je Bayern.

- Izbacili smo dvije od tri najjače momčadi na svijetu uz sve poteškoće koje smo imali. Bayern je u prvom poluvremenu bio fantastičan. Stvarali su pritisak, imali su brzinu i intenzitet. Igrali smo protiv najbolje momčadi koju sam ikada vidio u svojoj karijeri. Njihovih prvih 45 minuta je bilo fenomenalno. U drugom poluvremenu to više nije bila utakmica. Snage na terenu su bile izjednačene. Imali smo odlične kontre, zabili smo gol i odmah došli vrlo blizu da iskoristimo našu prednost koju smo stekli na Vicente Calderonu. Oba penala su bila ključna. Da su oni svoj zabili, nama bi bilo izrazito teško. Isto tako da je Torres zabio, oni bi imali skoro nemogući zadatak, rekao je Diego Simeone.

Atletico je u finale došao načinom igre koji nema fanova među nogometnim estetima, Arturo Vidal bio je izravan:

- Bili smo puno bolji, kontrolirali utakmicu, ali nismo iskoristili šanse. Atletico je napravio točno ono što radi cijele sezone u svojoj ligi i iskoristio je svoje šanse. Ružni je nogomet igrao je protiv najboljeg nogometa na svijetu. Pa jedini put kad su vidjeli loptu bio je njihov gol. Iskoristili su šansu protiv najbolje momčadi na svijetu i stigli do finala. Najbolji u nogometu ne pobjeđuje uvijek, Altetico ne zaslužuje finale, rekao je Vidal.

O ukusima se uvijek može raspravljati, a Atleticu treba odati priznanje na pragmatičnom nogometu. Međutim, Atleticov put u finale nije bio posut cvijećem. Naprotiv, predsjedniku Bayerna nešto tu zaudara...

- Vjerujem da smo pokradeni. Atletico Madrid postigao je gol iz zaleđa, a i onaj prekršaj za kazneni udarac bio je izvan šesnaesterca. Ovaj je sudac imao dvije teške utakmice u posljednjih sedam dana. Ne znam je li Uefa danas sucima daje previše utakmica, sve je moguće. Čak mi je i Uefin delegat kazao da je ovo bilo sramotno suđenje, rekao je Karl-Heinz Rummenigge.

Pozicija Griezmanna u 54. minuti mora se analizirati preciznom snimkom. Griezmann je bio u dvojbenoj poziciji u odnosu na Alabu, kada je Torres odigrao loptu.

Prema snimku televizijih kamera nije moguće odrediti je li Grizemann bio ispred Alabe u trenutku kada je Torres gurnuo loptu, pa treba pričekati službenu analizu sporne situacije.

Kakva god odluka bila, glavni sudac Cuneyt Cakir nije imao drugoga izbora nego vjerovati prosudbi pomoćnika na liniji.

Što se tiče eliminacije Barcelone, sudac Nicola Rizzoli evidentno je pogriješio kada nije dosudio kazneni udarac za Barcelonu.

Gabi je u 91. minuti igrao rukom u kaznenom prostoru, Rizzoli se nakon utakmice ispričao za pogrešku. Kazneni udarac nije pogodak, ali sudac je Barceloni uskratio veliku priliku da u 91. minuti eliminira Atletico.

Ako sudačka komisija UEFA-e službeno utvrdi da je Griezmann bio u zaleđu, kada je u 54. minuti postigao pogodak, Simeone više nema moralno pravo prigovarati na suđenje do kraja karijere.

U tom slučaju Atletico je dvije najbolje europske momčadi eliminirao uz pomoć sudaca!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.