Ronaldo postigao 750. gol u karijeri pa zahvalio svim suparnicima koji su ga tjerali da bude bolji

Četvrtak, 03. prosinca 2020. 02:48 Napisao/la  SC
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

U 57. minuti utakmice protiv kijevskog Dinama u Torinu Cristiano Ronaldo je postigao svoj 750. pogodak u karijeri.

Točno u 23.39 sati Ronaldo se na društvenim mrežama zahvalio svim „vjernim suparnicima“ koji su ga tjerali da još jače radi ne bi li postao bolji.

„750 golova, 750 sretnih trenutaka, 750 osmjeha na licima navijača“, započeo je Cristiano Ronaldo u svojoj objavi pa nastavio:

„Hvala svim suigračima i trenerima koji su mi pomogli da dohvatim ovu čudesnu brojku, hvala svim mojim vjernim suparnicima koji su me natjerali da još više treniram kako bih postao bolji“.

Pogodak kijevskom Dinamu bio je 75. u dresu Juventusa, još 450 postigao je za Real Madrid, 118 za Manchester United, pet za Sporting iz Lisabona i 102 za Portugal.

Inače, Ronaldo je 509 golova postigao unutar kaznenog prostora, 129 iz kaznenog udarca, 57 iz slobodnog udarca i 55 izvan kaznenog prostora.

U „specifikaciji“ golova još se može pronaći i da je 482 gola zabio desnom nogom, 136 lijevom, 130 puta zabio je glavom i dva puta je zabio „drugačije“.

I na kraju, što nije i manje bitno, 311 golova zabio je u LaLigi, 132 u Ligi prvaka, 84 u Premierligi, 60 u Serie A, 31 gol u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, 30 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 22 u Kupu kralja, 18 u međunarodnim prijateljskim utakmicama, pet u Ligi nacija, četiri u španjolskom Superkupu, četiri u Carling Cupu, tri u portugalskoj Primeiri, dva u Taca Portugal, dva u europskom Superkupu, dva u Kupu Italije, dva u Kup konfederacije i po jedan u talijanskom Superkupu i kvalifikacijama Lige prvaka.

Malo je reći – impresivno.

ronaldo1

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.