REAL OSVOJIO LIGU PRVAKA

Luka Modrić postao prvi hrvatski igrač s dvije titule

Subota, 28. svibnja 2016. 23:39 Napisao/la  SC

Finale Lige prvaka: Real Madrid - Atletico 6:4, nakon jedanaesteraca (1:1, 1:0).

Real Madrid osvojio je Ligu prvaka nakon boljega izvođenja jedanaesteraca u finalnoj utakmici protiv Atletica. Luka Modrić postao je prvi hrvatski nogometaš, koji je dvaput postao klupski europski prvak.

U petoj seriji jedanaestaraca Juanfran je pogodio vratnicu, a tijekom utakmice neprimjetni Ronaldo pogodio mrežu za 11. Realov trofej pobjednika Lige prvaka.

U 15. minuti Kroos je ubacio iz prekida zdesna, Bale je glavom loptu prebacio u peterac, gdje je Sergio Ramos osvanuo na metar ispred Oblaka i skrenuo loptu u mrežu - 1:0. Sve bi bilo lijepo da Ramos nije bio u zaleđu!

Sergio Ramos ušao je u ugledno društvo igrača (Ronaldo, Messi, Eto'o i Raúl), koji su dvaput bili strijelci u finalima Lige prvaka.

Prvi pogodak Sergio Ramos postigao je također u finalu protiv Atletica, kada je 2014. godine u zadnjim trenucima utakmice osigurao Real Madridu produžetke i pobjedu.

Ovog puta Sergio Ramos relativno ranim pogotkom rasteretio je suigrače tereta favorita i natjerao Atletico da preuzme više rizika u igri.

Do odmora se igralo relativno izjednačeno uz neznatno veću inicijativu Atletica. Ništa se opasno nije događalo pred vratarima.

Početkom drugoga dijela Pepe je neoprezno zahvatio Torresa po nogama u kaznenom prostoru, sudac Mark Clattenburg pokazao je na bijelu točku.

Griezmann je u 47. minuti udarcem s bijele točke uzdrmao gredu.

Ni primljeni pogodak iz zaleđa, ni neiskorišteni kazneni udarac ne može poremetiti mentalnu ravnotežu igrača Atletica.

Ulaskom Carrasca trener Diego Simeone otvorio je drugačije linije kretanja u napadu, Atletico je preuzeo potpunu inicijativu.

Međutim, osim Saulova pokušaja (60) nikakvih opasnosti za Navasa nije bilo.

Na drugoj strani  Oblak je nekoliko je puta pokazao da postaje jedan od najboljih vratara na kontinentu, kontre Real Madrida počele su izgledati sve opasnije kako je vrijeme prolazilo.  

U 70. minuti Modrić je izbacio Benzemu prema Oblaku, koji je ostao miran kada je trebalo zatvoriti prilaze vratima.

U 78. Oblak je pravodobno ušao u neodlučni Ronaldov udarac, lopta se odbila do Balea, koji šalje loptu u vrata gdje se ispriječio Savić.

Bila je to najbolja prilika Real Madrida u drugom dijelu. Kazna za promašaj brzo se dogodila.

U 79. minuti Juanfran je prošao desnom stranom, Carrasco je pobjegao  Lucasu Vázquezu i zakucao loptu u mrežu iz blizine - 1:1. Po tko zna koji puta karakter igrača Atletica prevladao je sve teškoće.

U 107. minuti Luka Modrić uhvatio se za mišić! Nakon Caravajala, koji je izašao u 52. minuti, ozlijedio se još jedan igrač Real Madrida. Ronaldo je ionako cijelu utakmicu igrao uočljivo fizički nespreman, Bale je također šepao zadnjih desetak minuta...

 Zinedine Zidane više nije imao pravo na zamjene, Modrić je ostao na terenu iako je nekoliko puta doslovno vukao lijevu nogu za sobom... Utješna vijest za hrvatsku reprezentaciju je da je ipak nekako došepao do drugoga pokala Lige prvaka.

Naporna sezona uzela je danak i u Atleticu, Felipe Luis morao je izaći zbog ozljede u 109. minuti. U 116. minuti i Koke je izašao šepajući nakon što je pretrčao 14,5 kilometara...

Fizičko stanje spomenutih igrača najbolje ilustrira nogomet koji se igrao u produžecima.

Volje nije nedostajalo, ali su obje momčadi djelovale preumorno da bi se u produžecima mogao igrati normalan nogomet.

Mateo Kovačić nije bio u zapisniku utakmice.
 
REAL MADRID: Navas, Carvajal (52 Danilo), Ramos, Pepe, Marcelo, Modrić, Casemiro, Kroos (72 Isco), Bale, Benzema (77 Lucas Vázquez), Ronaldo

ATLETICO: Oblak, Juanfran, Godín, Savić, Filipe Luis (109 Hernades), Saúl, Gabi, Augusto (46 Carrasco), Koke (116 Partey), Torres, Griezmann

Finale Lige prvaka: Real Madrid - Atletico 6:4, nakon jedanaesteraca (1:1, 1:0) (Ramos 15/Carrasco 80). Strijelci iz jedanaesteraca: Lucas Vázquez 2:1, Griezmann 2:2, Marcelo 3:2, Gabi 3:3, Bale 4:3, Saul 4:4, Sergio Ramos 5:4,   Juanfran - pogodio vratnicu, Ronaldo 6:4

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.