RB SALZBURG - RIJEKA Matjaž Kek: Nećemo mijenjati svoj stil, s nama je i Matej Jelić

Utorak, 25. srpnja 2017. 19:12 Napisao/la  SC

Ne mislim da smo bolji od domaćina, čak bih rekao da je Salzburg lagani favorit, kaže Kek


Rijeka u srijedu u Salzburgu igra prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka, aktualni hrvatski prvak nalazi se pred velikim iskušenjem:

 - Sigurno nas očekuje vrlo interesantna utakmica dvaju kvalitetnih suparnika. Ne mislim da smo bolji od domaćina, čak bih rekao da je Salzburg lagani favorit. Naš je cilj jasan, želimo da se o plasmanu u sljedeći krug odlučuje na Rujevici. Nemamo nekih većih zdravstvenih poteškoća, svi koji su ovdje s nama konkuriraju za utakmicu. U Salzburg smo poveli 21 igrača, tu su i tri vratara. S nama je i Matej Jelić, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.
 
 Protivnici znaju sve jedan od drugome, treneri ne mogu iznenaditi jedan drugoga:
 
- Nećemo mijenjati svoj stil, možda budemo mijenjali neke igrače. Rijeka već dulje vremena gaji svoj način igre, ne vidim razloga da sada odstupamo od tog razmišljanja. Sigurno ću upozoriti igrače na neke detalje koji nisu bili dobri u posljednje vrijeme, ali igrat ćemo kao i sve utakmice do sada. Umor? Ma tko može biti umoran uoči ovakvih utakmica. Ovo je za sve igrače veliki izazov, igrat ćemo u sjajnom ambijentu. Znate koliko znam o austrijskom nogometu, imam puno informacija o našem suparniku. Salzburg je u posljednjih desetak godina napravio veliki napredak, znam i kako je počeo cijeli projekt kluba. I stoga veliki komplimenti svima koji su bili uključeni u tu priču oko stvaranja moćnog Salzburga, rekao je Kek.

Rijeka bi u Salzburgu trebala uživati podršku brojnih navijača za razliku od utakmice protiv Rudeša:

- Nemam komentar za takve stvari, iskreno sam i korektno rekao što me mučilo nakon Rudeša. Mi smo svi najsretniji kada su naši navijači s nama, pogotovo kada nas u velikom broju prate i na gostovanja. Svi smo tada nekako posebno motivirani, zaključio je Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.