Manchester City osvojio prvu titulu europskog prvaka u klupskoj povijesti

Subota, 10. lipnja 2023. 23:02 Napisao/la  SC

Inter ostavio jako dobar dojam, većim dijelom utakmice igrao je potpuno ravnopravno, u konačnici propustio je realizirati bolje šanse

Manchester City osvojio prvu titulu europskog prvaka u klupskoj povijesti

Manchester City napokon je osvojio Ligu prvaka, Pep Guardiola ispunio je svoju misiju na Etihadu nakon sedam godina!

Prvi put u klupskoj povijesti Manchester City postao je europski prvak pobjedom protiv Intera, koji je ostavio jako dobar dojam, većim dijelom utakmice igrao je potpuno ravnopravno, u konačnici propustio je realizirati bolje šanse od Manchester Cityja.

U drugom dijelu igralo se puno sadržanije.

U 58. minuti Inter je propustio zadnju priliku povesti.

Bernardno Silva vratio je loptu desnom stranom, Akanji je pogrešno procijenio intezitet povratne lopte i reakciju Edersona, koji je ostao na liniji, Lautaro Martinez je stigao do lopte na lijevoj strani kaznenog prostora, Ederson je dobro zatvorio prvi kut nakon ishitrenog udarca argentinskog napadača.

U 68. minuti Interu su presudili igrači iz drugoga plana Manchester Cityja!

Akanji je probio dvije linije okomitim ulaskom na postavljenu obranu, Bernardo Silva pravodobno se otvorio u međuprostoru i utrčao u kazneni prostor zdesna, stoper Cityja pravodobno je odigrao nakon čega je Bernardo Silva odigrao povratno za Rodrija, koji je s 15 metara precizno loptu poslao u lijevi Onanin kut - 1:0.

U 71. minuti Dimarco je zamalo postigao pogodak, kada je dočekao loptu koju je izborio Lukaku, glavom je pokušao prebaciti loptu preko Edersona, pogodio je prečku od koje se lopta opet odbila Dimarcu, koji je iz drugoga pokušaja glavom loptu poslao u Lukakua.

U 77. minuti Foden je pobjegao obrani Intera po sredini kaznenog prostora, istrčao je ispred Onane, koji je uspio obraniti vrata.

U 89. minuti Lukaku je s 4 metra glavom loptu poslao ravno u Edersona, nakon što je Gosens idealno glavom asistirao slijeva, belgijski napadač propustio je najveću prilika na utakmici.

U 95. minuti Ederson se prometnuo u ključnog čovjeka Cityjeve obrane, uspio je obraniti zahtjevan udarac glavom nakon ubačaja iz kuta.

U prvom dijelu Inter kao da je iznenadio City visokim pritiskom, posebice u prvih dvadesetak minuta tijekom kojih igrači Cityja nisu uspjeli uspostaviti karakterističnu pas-igru.

U 27. minuti Haaland je prvi i zadnji put na utakmici uspio izmaknuti pažnji Interovih stopera, ušao je okomito slijeva u kazneni prostor, Onana nije imao problema obraniti ne baš jaki udarac.

Nakon toga udarca City je ubrzao protok lopte, ali nije naglašeno dominirao kao što se očekivalo.

U 35. minuti zbog ozljede je morao izaći De Bruyne, ponajbolji igrač Cityja nije izdržao što je jedan od glavnih razloga zbog čega je sadržaj igre novog europskog prvaka bio dosta siromašan.

MANCHESTER CITY: Ederson, Akanji, Dias, Ake, Stones (82 Walker), Rodri, Silva, De Bruyne (35 Foden), Gundogan, Grealish, Haaland

INTER: Onana, Darmian (84 Darmian), Acerbi, Bastoni (76 Gosens), Dumfries (76 Bellanova), Barella, Brozović, Calhanoglu (84 Mkhitaryan), Dimarco, Martinez, Džeko (57 Lukaku)

Finale Lige prvaka: Manchester City - Inter 1:0 (Rodri 68)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.