Ljepotica i zvijer: Atletico i Bayern večeras igraju prvu utakmicu polufinala Lige prvaka

Srijeda, 27. travnja 2016. 10:40 Napisao/la  SC

 Za prolazak u finale nije dovoljna samo dobra obrana, moram postizati i golove. To nam je glavni cilj protiv Bayerna. Očekujemo tešku utakmicu, momčad i trenera koji uvijek pokažu nešto novo, kaže Simeone

Ljepotica i zvijer! U prenesenom smislu tako glasi najava večerašnjega susreta Pepa Guardiole i Diega Simeonea u Madridu. U prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka sastaju se Atletico i Bayern, dvije momčadi potpuno različitog stila igre koji nameću treneri. Guardiola teži nadigravanju kroz posjed lopte, Simeone jedva čeka kada protivnik teži nadigravanju kroz posjed lopte...

- Za prolazak u finale nije dovoljna samo dobra obrana, moram postizati i golove. To nam je glavni cilj protiv Bayerna. Očekujemo tešku utakmicu, momčad i trenera koji uvijek pokažu nešto novo. Bayern ima puno opcija i to je njihova snaga, ali ratove ne osvajaju oni koji imaju više vojnika nego oni koji ih bolje iskoriste. U životu i u nogometu ne postoje uzvrati, samo nove prilike, kaže Simeone koji smatra da nije Pep Guardiola ima slatke brige oko sastava Bayerna:

- Toliko su dobri i imaju puno opcija, Guardioli ozljede nisu nikakav problem. oni su favoriti i siguran sam da ih je Guardiola pripremio najbolje što je mogao. Istina je da se mi nikada ne predajemo, ali mi nismo favoriti poput Real Madrida ili Bayerna, govori Simeone.

{jb_blackbox-right}Simeone odlazi u Inter
Trener Atletica otkrio je gdje će nastaviti karijeru:
- Javier Zanetti i ja još uvijek često razgovaramo telefonom i nije me strah priznati da ću se jednog dana vratiti u Inter. Cilj mi je trenirati Inter odakle nosim samo najljepša sjećanja iz igračkih dana, kaže Simeone.{/jb_blackbox-right}

Pep Guardiola zna što ga čeka u svakoj utakmici protiv Simeonea:

- Jako poštujemo Atletico. Ne samo zbog nastupa ove sezone, nego zbog svega što su napravili u proteklih 4, 5 godina. Uspjeli su dostići razinu Barcelone i Reala. Dat ćemo sve od sebe da uđemo u finale, ali nisam opterećen osvajanjem Lige prvaka s Bayernom. U polufinalu smo bili i prošle godine, ne može se uvijek pobijediti. Ako ne osvojimo Ligu prvaka, moj zadatak možda neće biti u potpunosti ispunjen, ali ću svejedno biti zadovoljan, kaže Guardiola.

U momčad Bayerna na vrhuncu sezone vraća se Jerome Boateng:

- Jerome se vratio nakon tri i pol mjeseca. Svi su spremni za igru. Njega dugo nije bilo, ali jako je iskusan i ima veliku osobnost. Kada je fizički i psihički spreman, najbolji je branič na svijetu, smatra Guardiola.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.