Liga prvaka: Barcelona senzacionalno ispala, Liverpool opet pobijedio Man. City

Utorak, 10. travnja 2018. 22:57 Napisao/la  SC

Prije prvih utakmica nitko nije mogao pretpostaviti da će Dejan Lovren igrati u polufinalu, a Ivan Rakitić završiti nastup u Ligi prvaka ove sezone

Kostas Manolas postigao pogodak odluke
Kostas Manolas postigao pogodak odluke

 Liga prvaka - četvrtfinalne utakmice

Praznik u Rimu!

Roma je ostvarila senzacionalni rezultat, pobjedivši Barcelonu 3:0. Zahvaljujući pogotku u gostima, Roma se plasirala u polufinale.

Livepool je pobijedio Manchester City u uzvratu i s ukupnim rezultatom od čak 5:1 ušao u ždrijeb polufinala.

Prije prvih utakmica nitko nije mogao pretpostaviti da će Dejan Lovren igrati u polufinalu, a Ivan Rakitić završiti nastup u Ligi prvaka ove sezone.

MANCHESTER CITY: Ederson, Walker, Otamendi, Laporte, Fernandinho, B. Silva (74 Gundogan), De Bruyne, D Silva (66 Aguero), Sterling, Sane, Jesus

LIVERPOOL: Karius, Alexander-Arnold (81 Clyne), Lovren, Van Dijk, Robertson, Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner, Firmino (81 Klavan), Mane, Salah (90 Ings)

Već u 2. minuti utakmica u Manchesteru dobila je očekivane tenzije, Gabriel Jesus gurnuo je loptu u mrežu na kraju malonogometne akcije koje Pep Guardiola obožava.

Pogodak je aktivirao dodatnu energiju, pritiskao je domaćin silovito u prvom dijelu, Liverpool je stalno boravio u svojoj trećini.

B. Silva pogodio je vratnicu snažnim udarcem sa 17 metara, suci su dvojbenom odlukom poništili Saneov pogodak zbog zaleđa.

Guardiola je zbog toga isključen, žestoko je prije odlaska u svlačionice prigovarao sucima, kao da je osjetio što će se dogoditi u nastavku utakmice.

U drugom dijelu Guardiola je s tribina svjedočio još jednom porazu od Jurgena Kloppa.

Livepool je u drugom dijelu igrao hrabrije, preuzela je gostujuća momčad rizik prije nego što je Salah ponovo postao čovjek odluke.

Mane u 56. minuti hrabro uletio u kazneni prostor, uspio izaći ispred Edersona, koji je odbio loptu...

Kao i obično ove sezone, pritrčao je Salah i elegantno postigao pogodak koji je odmah smanjio tenzije na Ittihadu.

Nastavio je domaći napadati, ali je intezitet pao toliko da je Firminio u 77. minuti donio novu pobjedu.

ROMA: Becker, Jesus, Fazio, Manolas, Kolarov, Strootman, De Rossi, Nainggolan (77 El Shaarawy), Florenzi, Schick (73 Under), Džeko

BARCELONA: Ter Stegen, Semedo (85 Dembele), Piqué, Umtiti, Alba, Sergi Roberto, Rakitić, Busquets (85 Paco), Iniesta (81 Gomes), Messi, Suarez

Utakmica u Rimu bila je puno zanimljivija nego u Manchesteru nakon što je De Rossi realizirao kazneni udarac nakon prekršaja nad Džekom, najboljim igračem utakmice.

Od 58. minute jedan pogodak trebao je Romi da ostvari senzaciju....

Barcelona je u utakmicu ušla ležerno i sporo, momčad koja ove sezona pogotke prima na kapaljku, izgledala je ranjivo u svakom ulasku lopte u kazneni prostor.

Nije se trgnula ni nakon vodstva Rome 2:0, Messi kao da nije došao na utakmicu.

Dvaput je Ter Stegen spašavao (Nainggolan, El Shaarawy) prije nego što je Manolas u 82. minuti glavom skrenuo loptu u mrežu nakon ubačaja iz kuta - 3:0.

Uveo je Valverde u igru dvojicu napadača (Dembele, Paco), pritisnula je Barcelona zadnjih petnaestak minuta, ali nije stvorila ni jednu izglednu šansu...

Tako je to kada se zamjeriš lopti...

Uzvratne utakmice četvrtfinale Lige prvaka: Manchester City - Liverpool 1:2 (1:5) (Jesus 2/Salah 56, Firminio 77), Roma - Barcelona 3:0 (4:4) (Džeko 8, De Rossi 58-11m, Manolas 82)
* u zagradama ukupni rezultati

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.