Massimo Allegri: Monaco je jako opasna momčad i utakmica će ovisiti o tome tko prvi zabije

Utorak, 09. svibnja 2017. 11:59 Napisao/la  SC

Talijani su uz Real jedina momčad bez poraza u Ligi prvaka ove sezone. S druge strane Monaco je ove sezone primio 18 golova u Ligi prvaka, najviše od svih polufinalista

Nogometaši Juventusa i Monaca igraju uzvratni susret polufinala Lige prvaka večeras od 20,45 sati.

Iako se Monaco nema namjere predati, vrlo će teško nadoknaditi zaostatak od dva gola koliko je Juventus zabio u prvom susretu. Samo čudo ih može spasiti jer brojevi su na strani talijanske momčadi.

Ni jedna momčad nikad u 14 pokušaja nije nadoknadila domaći poraz od 2:0 u nokaut fazi Lige prvaka.

Juventus u Torinu nikad nije pobijedila ni jedna francuska momčad.

Talijani su uz Real jedina momčad bez poraza u Ligi prvaka ove sezone. Imaju niz od 18 domaćih utakmica, 11 pobjeda i sedam remija.

- Spremni smo za još jednu veliku utakmicu protiv Monaca. Međutim, imamo priliku za plasman u finale, ali stojimo čvrsto nogama na zemlji jer znamo da još ništa nismo osvojili. Monaco je jako opasna momčad i utakmica će ovisiti o tome tko prvi zabije. Analizirali smo prvu utakmicu u Monte Carlu, gdje smo imali problema u defenzivi, pa je Monaco imao neke sjajne prilike, ali je Gianluigi Buffon bio fantastičan. To moramo popraviti i biti mirni i strpljivi, jasan je trener Allegri.

Talijanski strateg ima dvojbu u sastavu - Cuadrado ili Barzagli, prvi bi značio otvoreniju varijantu, dok ukoliko krene Barzagli od prve minute znači da će Juventus čuvati rezultat i čekati prilike iz kontri.

S druge strane Monaco je ove sezone primio 18 golova u Ligi prvaka, najviše od svih polufinalista, a deset u zadnje tri gostovanja.

- Ako želimo proći u finale, morat ćemo pokazati mnogo više. Neće biti lako, možemo promijeniti neke stvari, ali opet moramo dati 100 posto. Moramo krenuti svi u napad, bez da razmišljamo o lošem ishodu. Očito je da su zreliji od nas, ali poraženi smo jer nismo bili prisebni u završnici. Želimo nastaviti ovaj san, naš cilj je stići do finala i dat ćemo sve od sebe. Ako pogledamo u povijest Juventusovih nogometaša, Juve je momčad na najvišoj razini s vrlo iskusnim igračima, a oni s najmanje iskustva i dalje su iskusniji od naših najiskusnijih, stoga možete samo zamisliti tu razliku, rekao je trener Monaca Leonard Jardim

Nakon Monaca, bianconeri imaju priliku u nedjeljnom gostovanju kod Rome obraniti scudetto i šesti puta zaredom osvojiti titulu. Također, očekuje ih i finale Kupa protiv Lazija koje će morati odgoditi ukoliko uđu u finale Lige prvaka. Naime, finale Kupa Italije igra se 2. lipnja na Olimpicu, a finale Lige prvaka 3. lipnja u Cardiffu.

Mario Mandžukić blizu je tome da ove sezone osvoji čak tri naslova prvaka sa svojim Juventusom. Naslov Lige prvaka posebno priželjkuje Gianluigi Buffon koji je svojim obranama spasio Juve u Monacu. Legendarni 39-godišnji vratar još nije osvojio elitno europsko klupsko natjecanje.

Legendarni Hristo Stoičkov također se oglasio poručivši "Ne mogu ništa drugo nego navijati za Juventus".